Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » NOUTĂŢI

NOUTĂŢI

SR EN ISO 6145-1:2009, Analiză de gaze. Prepararea amestecurilor de gaze pentru etalonare utilizând metode volumetrice dinamice. Partea 1: Metode de etalonare

Această parte a ISO 6145 specifică metodele de etalonare implicate în prepararea amestecurilor de gaze prin metode volumetrice dinamice. De asemenea, oferă o scurtă prezentare a unei liste cu exemple de metode volumetrice dinamice, care se descriu mai amănunţit în alte părţi ale lui ISO 6145. Standardul cuprinde descrierea dispozitivelor de măsurare primare sau potenţial primare, tehnicile de preparare a amestecurilor de gaze şi măsurarea volumului prin cântărirea conţinutului de apă.

SR EN ISO 6145-4:2009, Analiză de gaze. Prepararea amestecurilor de gaze pentru etalonare utilizând metode volumetrice dinamice. Partea 4: Metoda continuă cu seringă de injecţie

Această parte a ISO 6145 specifică o metodă pentru prepararea continuă a amestecurilor de gaze pentru etalonare, conţinând două sau mai multe componente, din gaze pure sau alte amestecuri de gaze, prin injectare continuă a componentei (componentelor) într-un curent de gaz complementar prin intermediul unei seringi. Standardul cuprinde principiul metodei, modul de aplicare la prepararea amestecurilor de gaze şi modul de exprimare a rezultatelor.

SR EN ISO 6145-10:2009, Analiză de gaze. Prepararea amestecurilor de gaze pentru etalonare utilizând metode volumetrice dinamice. Partea 10: Metoda permeaţiei
Această parte a ISO 6145 specifică o metodă dinamică care utilizează membrane de permeaţie pentru prepararea amestecurilor de gaze pentru etalonare care conţin fracţii molare ale componentelor în domeniul de la 10-9 până la 10-6.  Standardul cuprinde principiul, reactivii şi materialele, aparatura utilizată, procedura utilizată (verificări preliminare şi condiţii de operare, determinarea pierderii de masă), exprimarea rezultatelor (calcul, surse de incertitudine, estimarea incertitudinilor, exemplu de calcul).

SR EN ISO 16664:2009, Analiză de gaze. Manipularea gazelor şi amestecurilor de gaze pentru etalonare. Linii directoare

Acest standard internaţional descrie factorii care pot influenţa compoziţia gazelor pure şi ale amestecurilor de gaze omogene utilizate în procesul de etalonare. Acest standard internaţional se aplică doar gazelor sau amestecurilor de gaze care sunt în „perioada de utilizare” şi acordă o atenţie specială: depozitării buteliilor cu gaze de etalonare, extragerii gazelor de etalonare din butelie, transferului gazelor de calibrare din butelii până la punctul de etalonare. Standardul prezintă, de asemenea, o metodă de evaluare a stabilităţii unui amestec de gaze şi ia în considerare incertitudinea compoziţiei gazelor (specificată în certificat) şi incertitudinea de măsurare la utilizatori.

REVIZUIRI

În domeniul alimentar o serie  de standarde sunt în curs de revizuire. Următoarele standarde s-au revizuit atât din punct de vedere tehnic cât şi redacţional:

SR 145-12:2009,     Uleiuri şi grăsimi vegetale. Partea 12: Determinarea săpunului dizolvat
SR 145-2:2009,       Uleiuri şi grăsimi vegetale. Partea 2: Determinarea culorii

SR 145-26:2009,     Uleiuri şi grăsimi vegetale. Partea 26: Determinarea comportării uleiurilor tehnice la temperatura de polimerizare

SR 145-3:2009,       Uleiuri şi grăsimi vegetale. Partea 3: Determinarea densităţii relative

SR 145-6:2009,       Uleiuri şi grăsimi vegetale. Partea 6: Determinarea punctului de inflamabilitate
SR 2213-12:2009,   Produse dulci. Partea 12: Determinarea conţinutului de zahăr

SR 2213-16:2009,   Produse dulci. Partea 16: Determinarea conţinutului de alcaloizi totali

SR 2213-17:2009,   Produse dulci. Partea 17: Determinarea conţinutului total de substanţe proteice şi a conţinutului de substanţe proteice din lapte

SR 2213-3:2009,     Produse dulci. Partea 3: Determinarea caracteristicilor fizice

SR 2213-5:2009,     Produse dulci. Partea 5: Determinarea substanţei uscate solubile (Metoda refractometrică)

SR 2213-6:2009,     Produse dulci. Partea 6: Determinarea cenuşii


SR 2213-9:2009,     Produse dulci. Partea 9: Determinarea valorii pH

SR 6182-10:2009,   Vin. Partea 10: Determinarea fierului

SR 6182-18:2009,   Vin. Partea 18: Determinarea zahărului reducător

SR 6182-21:2009,   Vin. Partea 21: Determinarea acidului lactic

SR 6182-23:2009,   Vin. Partea 23: Determinarea conţinutului de sodiu

SR 6182-25:2009,   Vin. Partea 25: Determinarea substanţei uscate solubile. Metoda refractometrică
SR 6182-34:2009,   Vin. Partea 34: Determinarea acidului tartric

SR 6182-4:2009,     Vin. Partea 4: Determinarea conţinutului de azot total

SR 6182-45:2009,   Vin. Partea 45: Determinarea taninurilor

SR 8613-1:2009,     Concentrate alimentare. Partea 1: Determinarea umidităţii

SR 8613-2:2009,     Concentrate alimentare. Partea 2: Determinarea cenuşii

SR 8613-3:2009,     Concentrate alimentare. Partea 3: Determinarea clorurii de sodiu

SR 8613-4:2009,     Concentrate alimentare. Partea 4: Determinarea acidităţii extractului apos
SR 8613-5:2009,     Concentrate alimentare. Partea 5: Determinarea conţinutului de substanţe grase

SR 8613-6:2009,     Concentrate alimentare. Partea 6: Determinarea azotului

SR 8613-7:2009,     Concentrate alimentare. Partea 7: Determinarea creatininei totale

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: