Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Al doilea premiu Emmy pentru standardul ISO/CEI MPEG-4 AVC

Al doilea premiu Emmy pentru standardul ISO/CEI MPEG-4 AVC

Anunțuri

ISO şi CEI au primit premiul Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie pentru inovaţiile din standardul MPEG-4 Codare Video Avansată (AVC) în cadrul unei ceremonii de premiere care a avut loc la Las Vegas, SUA, în data de 07.01.2009.

Grupul de experţi (responsabili de codarea video) din cadrul Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii (ITU) au primit un premiu similar pentru rolul pe care l-au avut.

Acesta este al doilea premiu Emmy decernat pentru elaborarea standardului MPEG-4 AVC în decursul câtorva luni. Primul premiu Emmy – Primetime Emmy Engineering Award – a fost decernat în August 2008 în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hollywood, Los Angeles, SUA.

Secretarul general al ISO, dl. Rob Steele a comentat: „În ciuda numeroaselor beneficii pe care standardele internaţionale le aduc întreprinderilor, guvernelor şi societăţii, în general, experţii care le elaborează sunt aproape necunoscuţi, fapt pentru care este îmbucurător să vezi echipa responsabilă pentru acest codec primind o recunoaştere la un nivel atât de înalt.”

Standardul MPEG-4 AVC, materializat în standardul internaţional ISO/CEI 14496-10 şi recomandarea ITU H.264, reprezintă o specificaţie pentru compresia video de înaltă calitate. Aplicabilă, în mod deosebit, aplicaţiilor de înaltă definiţie (HD), acesta face parte dintr-o serie de standarde MPEG-4 privind domeniul multimedia.

Seria ISO/CEI 14496, Tehnologia informaţiei – Codarea obiectelor audio-video , a fost elaborată de către comitetul tehnic comun ISO/CEI JTC 1, Tehnologia informaţiei, subcomitetul SC 29, Codarea informaţiei audio-video, multimedia şi hypermedia, grupul de lucru WG11, Codare de film şi audio.

Premiile Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie, mult râvnite, ale Academiei Naţionale de Artă pentru Televiziune şi Ştiinţe (NATAS) răsplătesc realizările deosebite în dezvoltarea ingineriei şi tehnicii. Lansate în 1948, aceste premii cinstesc inovaţiile şi evoluţia tehnologiei de difuzare şi aduc o recunoaştere companiilor, organizaţiilor şi indivizilor pentru descoperirile importante în domeniul tehnologiei care au un efect semnificativ asupra ingineriei de televiziune. Câştigătorii sunt aleşi de către o comisie formată din distinşi profesionişti din televiziune, difuzare şi noile media.

„Aceste vremuri sunt cu adevărat dinamice şi interesante pentru industria de televiziune, iar aceşti câştigători de premii Emmy au fost recompensaţi pentru impactul lor semnificativ în creşterea experienţei din timpul vizionării a consumatorului”, a menţionat dl Peter Price, preşedintele Fundaţiei NATAS, la cea de a 60-a Ceremonie Anuală de decernare a premiilor Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie.

Acesta este al treilea premiu Emmy primit de către ISO şi CEI. În anul 1996, un premiu Emmy a fost primit pentru standardizarea la nivel internaţional a: JPEG, MPEG-1 şi MPEG-2 (codarea compresiei alături de, fotografie, CD-uri video şi MP3, televiziunea digitală şi DVD).

Traducere: Răzvan Bucur

Comunicat ISO nr. 1213

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: