Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » NOUL STANDARD ISO CU PRIVIRE LA FERĂSTRAIE ECHIPATE CU MOTOR, ŢINUTE CU MÂNA, PENTRU TUNS GARD VIU

NOUL STANDARD ISO CU PRIVIRE LA FERĂSTRAIE ECHIPATE CU MOTOR, ŢINUTE CU MÂNA, PENTRU TUNS GARD VIU

Anunțuri

Traducere: Maria Bratu – Comunicat ISO nr. 1251/2009

Un nou standard ISO va permite să se elimine sau să se reducă fenomenele periculoase inerente utilizării ferăstraielor echipate cu motor, ţinute cu mâna, pentru tuns gard viu.

Standardul ISO 10517:2009, Ferăstraie echipate cu motor, ţinute cu mâna, pentru tuns gard viu. Securitate, se referă la proiectarea şi la construcţia ferăstraielor echipate cu motor, ţinute cu mâna, pentru tuns gard viu, proiectate pentru a fi utilizate de un singur operator. Standardul specifică cerinţele de securitate şi indică modul în care să se verifice că acestea sunt bine respectate, ţinând seama de toate evenimentele şi fenomenele periculoase semnificative specifice care pot interveni în cursul utilizării normale.

Standardul specifică, în plus, tipul de informaţii pe care fabricantul trebuie să le ofere cu privire la practicile de utilizare sigure, inclusiv marcajele şi avertismentele care trebuie să figureze pe aparat.

Ken Goodman, redactor de proiect pentru standardul ISO 10517:2009, a declarat: „Această nouă ediţie anulează şi înlocuieşte ediţia iniţială (ISO 10517:1993), care a făcut obiectul unei revizuiri complete. Ea cuprinde acum cerinţele referitoare la zgomot şi la vibraţii, precum şi un tabel care menţionează fenomenele periculoase semnificative. Comitetul European de Standardizare – CEN – a adoptat deja standardul ca standard EN ISO 10517.

Acest nou standard va furniza linii directoare preţioase pentru fabricanţii şi distribuitorii de ferăstraie echipate cu motor, ţinute cu mâna, pentru tuns gard viu, din întreaga lume. Conformitatea cu cerinţele acestui standard reprezintă o dovadă de protecţie pentru clienţii lor, care pot fi asiguraţi astfel cu privire la securitatea acestor aparate”.

Standardul ISO 10517:2009, Ferăstraie echipate cu motor, ţinute cu mâna, pentru tuns gard viu. Securitate, a fost elaborat de comitetul tehnic ISO/TC 23, Tractoare şi maşini agricole şi forestiere, subcomitetul SC 3, Echipamente cu motor, pentru grădini şi peluze.

Documentul poate fi achiziţionat de la Asociaţia de Standardizare din România, Serviciul Vânzări-Abonamente (vanzari@asro.ro), str. Mendeleev, nr. 21-25, sector 1, Bucureşti, telefon: 316 77 25, fax: 317 25 14; 312 94 88.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: