Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » ISO EXPUNE SPECTRUL LARG AL METODELOR DE PROTECŢIE SOLARĂ

ISO EXPUNE SPECTRUL LARG AL METODELOR DE PROTECŢIE SOLARĂ

Anunțuri

Traducere: Maria Bratu – Comunicat de presă ISO nr. 1252/2009

Un nou raport tehnic al ISO, care compilează metodele cele mai curent utilizate pentru evaluarea nivelurilor de protecţie a ecranelor solare, va permite să se evalueze mai uşor numeroasele încercări prezente pe piaţă.

ISO/TR 26369:2009, Cosmetice. Metode de încercare a protecţiei solare. Revizuire sistematică şi evaluare a metodelor uzuale de măsurare a protecţiei solare furnizate de produsele de protecţie solară, va contribui la obiectivele organismelor de reglementare şi ale sectorului privat, şi va fi utilă serviciilor publice, industriei şi asociaţiilor de consumatori.

Noul raport al ISO întocmeşte un inventar şi evaluează metodele utilizate pentru măsurarea nivelului de protecţie a produselor de protecţie solară cu – sub formă de tabele – diferiţi parametri – şi elementele esenţiale: factorul de protecţie solară (FPS) al unui ecran solar şi protecţia contra radiaţiei ultraviolete A (UVA). Metodele in vivo şi in vitro sunt incluse în aceste tabele.

Philippe Mason, coordonator al grupului de lucru care a elaborat raportul, a declarat: „Evaluarea eficacităţii produselor de protecţie solară este recunoscută ca o provocare de sănătate publică importantă. Din cauza multitudinii de metode utilizate pentru determinarea nivelului de protecţie a produselor de protecţie solară, comparaţiile erau până acum dificile şi durau mult timp. Datorită raportului ISO/TR 26369:2009, utilizatorii pot acum să compare rapid şi uşor diferitele metode, consultând un singur document”.

ISO/TR 26369:2009 va servi drept cadru tehnic şi ştiinţific care va permite să ajute la identificarea metodelor de standardizare cele mai potrivite. Acest raport tehnic face parte dintr-o serie de standarde care vor trata metodele de încercare a protecţiei solare.

Raportul tehnic ISO/TR 26369:2009 a fost elaborat de comitetul tehnic ISO/TC 217, Cosmetice, şi poate fi achiziţionat de la Asociaţia de Standardizare din România, Serviciul Vânzări-Abonamente (vanzari@asro.ro), str. Mendeleev, nr. 21-25, sector 1, Bucureşti, telefon: 316 77 25, fax: 317 25 14; 312 94 88.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: