Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SEMINARUL REGIONAL ASRO – ISO ISO/CEI 27001 – Sisteme de Management al Securităţii Informaţiei Bucureşti, 24-26 februarie 2010

SEMINARUL REGIONAL ASRO – ISO ISO/CEI 27001 – Sisteme de Management al Securităţii Informaţiei Bucureşti, 24-26 februarie 2010

Reclame

ISOÎn evoluţia economiei globale şi în mod special într-un mediu de afaceri competitiv, informaţia este “ameninţată” constant de diferite surse. Datorită riscului crescut de apariţie a diverselor evenimente care afectează siguranţa informaţiei, poate că cel mai important obiectiv al oricărei corporaţii trebuie să fie protejarea acesteia.

Există o nevoie generală a unei Politici de Securitate a Informaţiei pentru toate organizaţiile, o nevoie de confidenţialitate, integritate, atât pentru organizaţia în sine cât şi pentru informarea clienţilor. Standardul pentru Managementul Securităţii Informaţiei – ISO/IEC 27001:2005 a devenit rapid unul dintre cele mai importante instrumente în acest sens. Sistemul de Management al Securităţii Informaţie (ISMS), ISO/IEC 27001:2005, reprezintă o abordare sistematică a managementului informaţiei astfel încât aceasta să fie în siguranţă.

În acest context, ASRO găzduieşte la Bucureşti seminarul ISO cu tema – ISO/CEI 27001 Sisteme de Management al Securităţii Informaţiei, care va urmări o abordare complexă a standardelor din acest domeniu, punerea lor în aplicare şi modul în care o organizaţie poate efectua procesul de certificare, de evaluare a riscurilor şi de management, de identificare a ameninţărilor şi a vulnerabilităţilor şi a riscului de expunere.

Acest eveniment va oferi informaţii relevante dar şi cele mai bune sfaturi practice. Participanţii:

• vor înţelege şi cunoaşte cerinţele standardului internaţional ISO/ CEI 27001;

• vor afla modalităţile de punere în aplicare a standardelor ISO/CEI 27001 şi  ISO/CEI 27002 şi ruta de certificare;

• vor obţine o perspectivă asupra modului în care se efectuează managementul sistemelor de securitate informaţională, evaluarea de risc şi de selecţie a controalelor.

Mai multe despre eveniment – broşura de prezentare


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: