Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Noutăţi

Noutăţi

Reclame

SR EN 13501-1+A1:2010, Clasificare la foc a produselor şi elementelor de construcţie. Partea 1: Clasificare folosind rezultatele încercărilor de reacţie la foc
Acest standard european defineşte o procedură de clasificare pentru reacţia la foc a tuturor produselor pentru construcţii, inclusiv produsele conţinute în elemente de construcţii.

Standardul se aplică la trei categorii de produse care sunt tratate separat:
– produse pentru construcţii, cu excepţia pardoselilor şi a produselor termoizolante pentru tubulatură liniară ;
– pardoseli;
– produse termoizolante pentru tubulatură liniară.

SR EN 13501-2+A1:2010, Clasificare la foc a produselor şi elementelor de construcţie. Partea 2: Clasificare folosind rezultatele încercărilor de rezistenţă la foc, cu excepţia produselor utilizate în instalaţiile de ventilare
Acest standard european specifică procedura pentru clasificarea produselor şi elementelor pentru construcţii folosind rezultate de la încercările de rezistenţă la foc şi etanşeitate la fum care sunt în domeniul direct de aplicare a metodei de încercare relevante. Clasificarea pe baza aplicării extinse a rezultatelor încercării este, de asemenea, inclusă în domeniul de aplicare al acestui standard european.

Acest standard european se referă la:
a) elemente portante fără funcţie de separare în caz de incendiu: pereţi, planşee, acoperişuri, grinzi, stâlpi, balcoane, pasarele, scări.
b) elemente portante cu funcţie de separare în caz de incendiu, cu sau fără element vitrat, funcţiuni şi elemente de fixare: pereţi, planşee, acoperişuri, pardoseli supraînălţate.
c) produse şi sisteme pentru elemente de protecţie sau părţi de construcţii: plafoane fără rezistenţă la foc independentă, acoperiri, placări şi ecrane de protecţie la foc;
d) elemente neportante sau părţi de construcţii, cu sau fără element vitrat, funcţiuni şi elemente de fixare: pereţi despărţitori, pereţi cortină şi pereţi exteriori, plafoane cu rezistenţă la foc independentă, uşi şi obloane rezistente la foc şi sistemele lor de închidere, etanşările trecerilor, rosturi liniare, canale tehnice, coşuri.
e) acoperiri de pereţi şi plafoane cu capacitate de protecţie la foc.

SR EN 13501-3+A1:2010, Clasificare la foc a produselor şi elementelor de construcţie. Partea 3: Clasificare pe baza rezultatelor încercărilor de rezistenţă la foc pentru produse şi elemente utilizate în instalaţii tehnice ale construcţiilor: Conducte şi clapete rezistente la foc
Prezentul standard european specifică metoda de clasificare a performanţei de rezistenţă la foc a produselor pentru construcţii şi a elementelor de construcţie utilizate în instalaţiile tehnice ale construcţiilor, pe baza rezultatelor de la încercările de rezistenţă la foc care sunt în domeniul direct de utilizare a metodei de încercare corespunzătoare. Clasificarea pe baza aplicării extinse a rezultatelor de încercare este, de asemenea, inclusă în domeniului de aplicare a prezentului standard european.

Produsele/elementele pentru utilizare în sisteme de ventilaţie includ (excluzând ventilaţia de evacuare a fumului şi căldurii):
– conducte rezistente la foc;
– clapete rezistente la foc.

SR EN 13501-4+A1:2010, Clasificare la foc a produselor şi elementelor de construcţie. Partea 4: Clasificare folosind rezultatele încercărilor de rezistenţă la foc a componentelor sistemelor de control al fumului

Acest standard european specifică procedura de clasificare a componentelor sistemelor de control al fumului, folosind rezultate în urma încercărilor de rezistenţă la foc care sunt în domeniul de aplicare a metodelor de încercare relevante. Clasificarea pe baza aplicării extinse a rezultatelor de încercare este, de asemenea, inclusă în domeniului de aplicare a prezentului standard european.
Produsele tratate de acest standard european sunt:
– conducte de evacuare a fumului;
– clapete de control al fumului;
– barierele de fum;
– ventilatoare mecanice de evacuare a fumului şi căldurii, inclusiv conectorii;
– ventilatoare de evacuare naturală a fumului şi căldurii.

SR EN 13501-5+A1:2010, Clasificare la foc a produselor şi elementelor de construcţie. Partea 5: Clasificare pe baza rezultatelor încercărilor acoperişurilor expuse la un foc exterior
Prezentul standard european specifică procedurile de clasificare a performanţei la foc pentru acoperişuri/învelitori pentru acoperişuri expuse la un foc exterior pe baza a patru metode de încercare prezentate în ENV 1187:2002 şi regulile corespunzătoare de extindere a domeniului de aplicare.

Pentru clasificarea unui acoperiş/învelitoare pentru acoperiş, este necesar să fie aplicate numai acele metode de încercare şi acele reguli de aplicare pentru care este preconizată clasificarea corespunzătoare.

Informaţii generale despre cele patru metode de încercare din ENV 1187:2002 sunt date în anexa A.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: