Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » AVANTAJELE STANDARDELOR PENTRU DOMENIUL AFACERILOR

AVANTAJELE STANDARDELOR PENTRU DOMENIUL AFACERILOR

Reclame

Traducere: Maria Bratu – Comunicat de presă ISO nr. 1330/2010

ISO difuzează, spre uzul publicului larg, un dosar de comunicare bine primit, proiectat special pentru a oferi factorilor de conducere din domeniul afacerilor o vedere de ansamblu a avantajelor pe care le prezintă utilizarea standardelor şi participarea la elaborarea lor.

Până în prezent, dosarul Soluţii de vârf pentru factorii de conducere fusese pus doar la dispoziţia membrilor ISO, pentru ca aceştia să îşi consolideze comunicarea cu factorii de conducere din ţările lor. Reacţiile membrilor ISO din numeroase state – Africa de Sud, Germania, Statele Unite şi Noua Zeelandă – au fost pozitive, iar dosarul, publicat pentru prima dată anul trecut, este disponibil la ora actuală online.

Secretarul general al ISO, Rob Steele, a afirmat:

Pentru că, potrivit estimărilor, standardele au un impact asupra a 80% din comerţul mondial de mărfuri, factorii de conducere din domeniul afacerilor au tot interesul de a înţelege bine modul de utilizare a standardelor ISO pentru a-şi rezolva problemele şi a-şi atinge obiectivele strategice.

Broşura este proiectată pentru a comunica factorilor de conducere avantajele standardelor ISO într-un limbaj clar şi direct, ilustrat cu exemple concrete şi situaţii financiare extrase din diverse sectoare economice, în general, precum şi la nivelul economiilor naţionale”.

Dosarul Soluţii de vârf pentru factorii de conducere constituie o broşură atractivă, realizată în versiune imprimată sau în format PDF, însoţită de o prezentare în Power Point, pe DVD. Broşura întocmeşte o listă a subiectelor de actualitate pentru factorii de conducere – inovaţie, reducerea costurilor, securitatea produselor, acces la pieţele mondiale, managementul riscului – şi prezintă o corespondenţă cu soluţiile pe care le furnizează standardele ISO. Ea oferă apoi exemple care explică modul în care, pentru întreprinderi, autorităţile statului şi societate, standardele internaţionale ISO:

  • contribuie la prosperitate şi la dezvoltare;
  • conduc la câştiguri şi economii în toate domeniile industriale;
  • acţionează asupra rezultatelor;
  • stimulează inovaţia în domenii precum dezvoltarea durabilă, schimbarea climatică, identificarea prin radio-frecvenţă (RFID), nanotehnologii, serviciile de apă şi energie;
  • abordează cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile (economică, socială şi de mediu).

Broşura prezintă o situaţie a parteneriatelor ISO cu peste 700 de organizaţii internaţionale şi regionale din domeniul public şi privat, mai ales cu sistemul Naţiunilor Unite, consorţiile din industrie şi asociaţiile profesionale, organizaţiile guvernamentale, precum şi grupurile de consumatori.

Ea explică modul în care standardele internaţionale, a căror aplicare este voluntară, reprezintă un consens internaţional cu privire la stadiul tehnicii. Ele sunt elaborate de o gamă reprezentativă de părţi interesate, printre care figurează experţi din domeniul industriei şi al afacerilor, care au solicitat elaborarea standardelor pe care apoi le vor utiliza, precum şi organisme guvernamentale şi de reglementare, organizaţii de consumatori, laboratoare de încercări şi medii universitare.  Pertinenţa globală a standardelor şi acceptarea lor în lumea întreagă sunt astfel asigurate.

Sunt explicate posibilităţile oferite factorilor de conducere: în primul rând, ei îşi pot ajuta organizaţiile să beneficieze de avantajele standardelor internaţionale ISO analizând ceea ce există şi înscriind aplicarea standardelor corespunzătoare în strategia lor comercială.

Apoi, în afară de simpla aplicare a standardelor, factorii de conducere pot ajuta la „stabilirea regulilor jocului” prin participarea experţilor organizaţiilor la delegaţiile naţionale care elaborează standardele ISO bazate pe consens şi a căror aplicare este voluntară sau în cadrul „comitetelor-oglindă” care îşi aduc contribuţia la proces.

Broşura conchide că ISO este mai aproape de factorii de conducere decât pare: graţie reţelei stabilite între organismele naţionale membre ale ISO din 161 de state, factorii de conducere din economie dispun, în statele lor, de acces la  soluţiile de vârf furnizate de ISO prin intermediul unui portal.

Dosarul de comunicare Soluţii de vârf pentru factorii de conducere – în două versiuni (engleză şi franceză) este disponibil gratuit (se plătesc doar cheltuielile de transport) prin intermediul organismelor de standardizare ale statelor membre ale ISO.

În cazul României, organismul naţional este Asociaţia de Standardizare din România (ASRO). De asemenea, broşura poate fi descărcată sub formă de fişier PDF de pe Web site-ul ISO. În plus, ea poate fi vizualizată pentru prima dată pe site-ul ISO sub formă de fişier electronic interactiv (Flash).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: