Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » ISO A DECERNAT PREMIUL HELMUT REIHLEN 2010

ISO A DECERNAT PREMIUL HELMUT REIHLEN 2010

Reclame

Traducere: Maria Bratu – Comunicat de presă ISO nr. 1353/2010

Domnul Wilfred Fanokuhle Mdluli, specialist în domeniul asigurării calităţii la Autoritatea de Standardizare a Swaziland (SWSA) a primit premiul Helmut Reihlen 2010, cu ocazia celei de-a 33-a Adunări Generale a ISO, de la Oslo.

Domnul Jacob Holmblad i-a acordat domnului Mdluli premiul pentru cea mai bună lucrare care a fost supusă atenţiei juriului în cadrul concursului ISO destinat tinerilor experţi în standardizare, care a avut ca temă: „Standardele internaţionale pot ajuta la lupta contra încălzirii climei ?

În lucrarea sa, domnul Mdluli a afirmat că standardele internaţionale reprezintă una dintre soluţiile mondiale în lupta contra încălzirii climei. Suma de cunoştinţe pe care aceste documente le conţin ne permit să ne asigurăm că sunt luate măsuri pragmatice pentru a reacţiona prompt. El a amintit mijloacele aplicate în ţara sa pentru aplicarea standardelor internaţionale destinate a răspunde provocărilor schimbării climei.

Premiul II a fost acordat doamnei Xolile Maphanga – tot din Swaziland, iar premiul III doamnei Francisca Frimpong, din Ghana. Acest concurs şi-a propus să mobilizeze entuziasmul şi energia tinerilor experţi standardizatori din statele în curs de dezvoltare şi să sporească conştientizarea cu privire la importanţa standardelor în promovarea unei dezvoltări economice durabile şi sigure.

Premiul recompensează primele trei lucrări redactate pe un subiect important şi pertinent pentru standardizarea internaţională. Acest concurs este deschis salariaţilor permanenţi ai organismelor de standardizare membre ale ISO, precum şi experţilor angajaţi în lucrările tehnice ale ISO.

Premiul poartă numele profesorului Helmut Reihlen, ca omagiu adus la importanta contribuţie pe care şi-a adus-o la activităţile de asistenţă tehnică ale ISO în statele în curs de dezvoltare. Domnul Reihlen a condus în perioada 1977-1999 Institutul German de Standardizare (DIN).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: