Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » ISO A DECERNAT PREMIUL PENTRU LIDERSHIP LAWRENCE D. EICHER

ISO A DECERNAT PREMIUL PENTRU LIDERSHIP LAWRENCE D. EICHER

Reclame

Traducere: Maria Bratu – Comunicat de presă ISO nr. 1354/2010

Echipei internaţionale care elaborează standarde în domeniul informaţiilor geografice sub formă digitală i-a fost decernat premiul Lawrence D. Eicher, cu ocazia celei de 33-a Adunări Generale a ISO, de la Oslo.

În fiecare an, premiul recompensează excelenţa rezultatelor obţinute de unul din comitetele ISO. În acest an, laureatul a fost comitetul tehnic ISO/TC 211, Informaţie geografică-geomatică, ale cărui standarde se referă la obiecte sau fenomene asociate direct sau indirect cu o localizare terestră.

Obiectivul ISO/TC 211 este să elaboreze o familie de standarde internaţionale care au o pertinenţă globală, care vor sprijini înţelegerea şi utilizarea informaţiei geografice şi vor permite sporirea disponibilităţii, exploatării, accesibilităţii şi integrării sale. ISO/TC 211 promovează o utilizare eficientă, eficace şi economică a informaţiilor geografice digitale şi a echipamentelor şi calculatoarelor asociate.

Acest comitet stabileşte o abordare unificată, pentru a trata probleme ecologice şi umanitare mondiale, a facilita stabilirea unei infrastructuri geospaţiale la nivel local, regional şi mondial şi a contribui la dezvoltarea durabilă.

Activitatea ISO/TC 211, care se înscrie pe deplin în era noastră digitală, face legătura cu standardele pertinente în domeniul tehnologiei şi al datelor digitale şi furnizează un cadru pentru elaborarea de aplicaţii sectoriale care exploatează date geografice.

Cu ocazia înmânării premiului, domnul Alan Morrison, preşedinte al ISO, a declarat:

„Prin intermediul acestui premiu, ne propunem să recunoaştem importanţa activităţilor ISO/TC 211, dar şi angajamentul său şi activitatea considerabilă pe care a depus-o de la crearea sa în 1994”.

Domnul Morrison a amintit că misiunea ISO este să elaboreze standarde internaţionale care au o pertinenţă globală. Cu cât ISO excelează în această activitate, cu atât ea va fi în măsură să satisfacă aşteptările clienţilor săi şi să asigure succesul viitor al organizaţiei. Premiul pentru lidership Lawrence D. Eicher este decernat în fiecare an în semn de recunoaştere a excelenţei rezultatelor obţinute de unul din comitetele ISO care răspund necesităţilor utilizatorilor de standarde din lumea întreagă.

ISO/TC 211 a publicat 50 de standarde până în prezent. El reuneşte 32 de state participante şi 31 de alte state cu statut de observatori. Toate nivelurile de dezvoltare economică şi toate regiunile globului sunt reprezentate în cadrul său. El numără 30 de organizaţii de legătură din domeniul public şi privat, precum şi 15 comitete ale ISO. Împreună, ele facilitează participarea părţilor interesate care, prin aportul lor, consolidează pertinenţa ISO/TC 211.

Această recompensă este cu atât mai importantă pentru ISO/TC 211 cu cât secretariatul comitetului este deţinut de gazda Adunării Generale a ISO din acest an, Institutul Norvegian de Standardizare.

Premiul pentru lidership poartă numele profesorului Lawrence D. Eicher, secretar general al ISO în perioada 1986-2002.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: