Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » A apărut o nouă ediţie a standardului SR EN ISO/CEI 17050-1

A apărut o nouă ediţie a standardului SR EN ISO/CEI 17050-1

Reclame

SR EN ISO/CEI 17050-1:2010, Evaluarea conformităţii. Declaraţia de conformitate dată de furnizor. Partea 1: Cerinţe generale

Această parte a standardului specifică cerinţele generale pentru o declaraţie de conformitate dată de furnizor în situaţiile în care se doreşte sau este necesar să fie atestată conformitatea unui obiect cu cerinţele specificate. Obiectul unei declaraţii de conformitate poate fi: un produs, un serviciu, un proces, un sistem de management, o persoană sau un organism.

Scopul declaraţiei este să confere încredere în conformitatea obiectului la care face referire cu cerinţele specificate în declaraţie şi să precizeze în mod clar cine este responsabil pentru acea conformitate şi declaraţie.

Emitentul unei declaraţii de conformitate (organizaţie sau persoană) trebuie să fie responsabil pentru emiterea, menţinerea, extinderea, restrângerea, suspendarea sau retragerea declaraţiei şi pentru conformitatea obiectului acesteia cu cerinţele specificate.

Declaraţia de conformitate trebuie să se bazeze pe rezultatele unei activităţi de evaluare a conformităţii (de exemplu încercare, măsurare, auditare, inspecţie sau examinare) efectuată de una sau mai multe prime, secunde sau terţe părţi.

O declaraţie de conformitate dată de furnizor poate fi utilizată singură sau împreună cu altă procedură de evaluare a conformităţii în domenii reglementate sau nereglementate.

O declaraţie de conformitate pentru un produs (inclusiv serviciu), proces, sistem de management, persoană sau organism, trebuie fundamentată pe documentaţia suport sub responsabilitatea furnizorului.

Acceptarea unei declaraţii de conformitate dată de furnizor este întărită prin păstrarea de informaţii documentate, pe care furnizorul îşi bazează declaraţia şi pe care le face disponibile, la cerere.

Partea a doua a standardului, SR EN ISO/CEI 17050-2:2005, Evaluarea conformităţii. Declaraţia de conformitate dată de furnizor. Partea 2: Documentaţie suport, specifică cerinţele pentru documentaţia care susţine declaraţia de conformitate dată de furnizor. În afară de creşterea încrederii în declaraţia de conformitate dată de furnizor, documentaţia ajută autorităţile relevante în activităţile lor de supraveghere a pieţei.

ASRO vă oferă, de asemenea, Colecţia de standarde pe CD „Evaluarea conformităţii”.
Evaluarea conformităţii este procesul desfăşurat pentru a demonstra că produsele, serviciile, sistemele de management, personalul şi organizaţiile îndeplinesc cerinţele specificate. Utilizarea standardelor referitoare la procedurile pentru evaluarea conformităţii permite armonizarea în întreaga lume a proceselor bazate pe buna practică.
Această colecţie conţine standardele necesare organismelor de inspecţie, de certificare, de supraveghere a pieţei, laboratoarelor etc. pentru a-şi desfăşura activitatea de certificare a sistemelor de management şi a produselor.

Colecţia cuprinde 18 standarde şi are preţul de 531,92 lei (fără TVA).

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel: 021- 316.77.25, Fax: 021- 317.25.14/021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro , site: www.asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: