Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN ISO 14004:2010, Sisteme de management de mediu. Linii directoare referitoare la principii, sisteme şi tehnici de aplicare

SR EN ISO 14004:2010, Sisteme de management de mediu. Linii directoare referitoare la principii, sisteme şi tehnici de aplicare

Reclame

Pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii mediului, organizaţiile de toate tipurile şi dimensiunile acordă o importanţă tot mai mare impacturilor pe care activităţile, produsele şi serviciile lor le au asupra mediului.

Obţinerea unei bune performanţe de mediu necesită angajamentul organizaţiei pentru o abordare sistematică şi îmbunătăţire continuă a unui sistem de management de mediu (SMM).

Acest standard descrie elementele unui sistem de management de mediu şi furnizează organizaţiilor recomandări privind modul în care se stabileşte, se implementează, se menţine sau se îmbunătăţeşte un sistem de management de mediu. Un astfel de sistem poate mări substanţial capacitatea unei organizaţii de a anticipa, de a identifica şi de a gestiona interacţiunile cu mediu pentru a atinge obiectivele de mediu, precum şi de a asigura conformarea continuă cu cerinţele legale şi cu alte cerinţe aplicabile la care organizaţia subscrie. Standardul este în conformitate şi cu conceptul de dezvoltare durabilă.

Standardul poate fi utilizat de organizaţii de toate tipurile, dimensiunile şi nivelurile de dezvoltare, din toate domeniile şi locaţiile geografice.

Acest standard conţine exemple, descrieri şi opţiuni care vin în ajutorul implementării unui sistem de management de mediu şi în consolidarea relaţiilor acestuia cu managementul general al organizaţiei.

Proiectarea unui sistem de management de mediu este un proces continuu şi interactiv. Structura, responsabilităţile, practicile, procedurile, procesele şi resursele necesare pentru implementarea politicilor, obiectivelor şi ţintelor de mediu pot fi coordonate cu eforturile existente deja în alte domenii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: