Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN ISO 14015:2010, Sisteme de management de mediu. Evaluarea de mediu a amplasamentelor şi organizaţiilor (EMAO)

SR EN ISO 14015:2010, Sisteme de management de mediu. Evaluarea de mediu a amplasamentelor şi organizaţiilor (EMAO)

Reclame

Organizaţiile sunt din ce în ce mai interesate în înţelegerea problemelor de mediu asociate amplasamentelor şi activităţilor lor sau amplasamentelor cu potenţial de cumpărare. Aceste probleme şi consecinţele asociate afacerilor pot fi apreciate prin intermediul evaluării de mediu a amplasamentelor şi organizaţiilor (EMAO). O astfel de evaluare poate fi realizată pe perioada funcţionării, la momentul achiziţionării sau înstrăinării bunurilor şi poate fi efectuată ca parte a unui proces mai larg de evaluare a afacerii, adesea denumit „due diligence”.

Acest standard oferă recomandări privind realizarea unei asemenea evaluări de mediu (EMAO) şi furnizează baza pentru armonizarea terminologiei utilizate şi pentru o abordare structurată, consecventă, transparentă şi obiectivă a efectuării acestor evaluări de mediu.

Acest standard este flexibil în aplicare şi poate fi utilizat atât pentru auto-evaluare, cât şi pentru evaluări externe, cu sau fără a fi nevoie de implicarea terţelor părţi. Informaţiile utilizate pe parcursul unei EMAO pot deriva din surse care includ audituri ale sistemului de management de mediu, audituri de conformare cu reglementările, evaluări ale impactului asupra mediului, evaluări ale performanţei de mediu sau investigaţii ale amplasamentului.

Standardul furnizează îndrumări referitoare la modul de efectuare a unei EMAO printr-un proces sistematic de identificare a aspectelor de mediu şi a problemelor de mediu şi de determinare, dacă este cazul, a consecinţelor acestora asupra activităţii.

Acest standard internaţional cuprinde rolurile şi responsabilităţile părţilor implicate în evaluare (clientul, evaluatorul şi reprezentantul evaluatului) şi etapele procesului de evaluare (planificarea, colectarea şi validarea informaţiilor, evaluarea şi raportarea).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: