Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Chiar este cafea adevarată în ceaşca dumneavoastră? Noul standard ISO vă asigură că veţi avea calitate pentru ceea ce aţi plătit

Chiar este cafea adevarată în ceaşca dumneavoastră? Noul standard ISO vă asigură că veţi avea calitate pentru ceea ce aţi plătit

Reclame

Când vă pregătiţi o ceaşcă de cafea instant iar pe eticheta sa scrie că este “100% cafea pură solubilă” nu vă aşteptaţi să găsiţi altceva înăuntru. Cafeaua instant reprezintă o fracţie măsurabilă în comerţul internaţional şi este subiectul regulamentelor naţionale şi internaţionale.

Dar cum putem evita declaraţiile incorecte şi care ne mint şi produsele contrafăcute?

Un nou standard ISO 24114:2011, Cafeaua instant – criterii de autenticitate, subliniază specificaţiile certificării purităţii şi calitatea pulberii de cafea solubilă, asigurând o unealtă pentru detectarea posibilelor contrafaceri. Acest criteriu se bazează pe analiza a mai mult de 1000 de eşantioane ale cafelei solubile comerciale şi a evaluării lor statistice.

Marino Petracco, preşedinte al subcomitetului ISO care a dezvoltat standardul spune “Declaraţiile incorecte care pretind ca este o cafea 100% pură solubilă, dar cu adăugiri accidentale sau frauduloase, induc în eroare consumatorii, şi rezultă o competiţie neloială între comercianţi. Pentru beneficiile consumatorilor si comercianţilor, ISO 24114 va fi de un ajutor valoros, asigurând veridicitatea declaraţiilor şi întărind încrederea mutuală de-a lungul lanţului cafelei”.

Standardul este prevăzut pentru a fi utilizat de către terţe părţi din industrie care cumpără cafea pură solubilă pentru a controla puritatea şi calitatea sa, cu ajutorul laboratoarelor calificate.

ISO 24114 a fost dezvoltat de către comitetul tehnic ISO/TC 34, Produse alimentare, subcommitetul SC 15, Cafea.

ISO 24114:2011, Cafeaua instant – criterii de autenticitate  este disponibil pentru membrii naţionali. Poate fi de asemenea obţinut direct de la secretariatul central al ISO, prin ISO magazin sau contactaţi marketingul, comunicarea şi departamentul de informaţii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: