Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Un nou standard pentru securitatea aeroporturilor şi aviaţiei

Un nou standard pentru securitatea aeroporturilor şi aviaţiei

Reclame

Mulţi dintre noi şi-au început vacanţa trecând prin sistemele de securitate aeroportuare. Securitatea, în special în sectorul aviaţiei, a devenit din ce în ce mai importantă în ultimi ani. De altfel, companiile de securitate private sunt tot mai mult implicate în asigurarea securităţii pasagerilor, bagajelor şi mărfurilor.

Comitetul European de Standardizare (CEN) a publicat standardul EN 16082 – Servicii de securitate pentru aeroporturi şi aviaţie, care va fi adoptat şi ca standard român. Acest standard european stabileşte criterii de calitate pentru furnizarea serviciilor de securitate pentru aviaţia civilă şi cerinţe pentru companiile private de securitate în raport cu organizarea şi cu activităţile lor (asigurare, management operaţional continuu), managementul personalului (recrutare şi instruire) şi managementul contractelor.

“Standardul European EN 16082 este absolut primul de tipul său în ceea ce priveşte domeniul de aplicare şi abordarea. Standardul, iniţiat şi complet coordonat de sectorul serviciilor private de securitate, este, de asemenea, primul pas către o foarte necesară, dar încă inexistentă recunoaştere legală europeană a aspectelor privind calitatea. În această privinţă, este esenţial să se recunoască faptul că în ceea ce priveşte calitatea serviciilor de securitate, aceasta se adresează mai ales calităţii factorului uman şi nu numai implementării echipamentului şi tehnologiei” a spus dna Hilde De Clerck, preşedintele comitetului CEN/TC 384 “Project Commettee – Airport and Aviation Security Services” şi secretar general al COESS (Confederation of European Security Services).

Elaborarea acestui standard a început în anul 2008. Standardul a fost elaborat de CEN/TC 384 “Project Commettee – Airport and Aviation Security Services”, unde sunt reprezentaţi diverşi factori interesaţi din sectorul privat de securitate, autorităţi din domeniul aviaţiei civile şi autorităţi aeroportuare, companii aviatice etc.   

Standardul, care are aplicare voluntară, va susţine creşterea calităţii serviciilor de securitate furnizate de companii private aeroporturilor şi liniilor aeriene din Europa. Acesta furnizează un ghid pentru clienţi, astfel încât aceştia să fie capabili să evalueze calitatea serviciilor de securitate oferite şi să selecteze furnizorii având în vedere raportul calitate/preţ, nu numai ofertele cu cel mai mic preţ.

De creşterea calităţii serviciilor de securitate pe aeroporturi şi în aviaţie vor beneficia toţi factorii interesaţi în acest domeniu şi toţi pasagerii care vor avea un început şi sfârşit de vacanţă mai sigur.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: