Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » PERIUŢE DE DINŢI MANUALE

PERIUŢE DE DINŢI MANUALE

Reclame

Periuţele de dinţi sunt utilizate zi de zi. În comerţ, există periuţe de dinţi de toate culorile şi de toate formele, cu proprietăţi diferite. Cum putem şti atunci dacă ele vor fi eficace şi solide în condiţii de utilizare normală ? Acesta este obiectivul ISO 20126: 2012, Medicină dentară. Periuţe de dinţi manuale. Cerinţe  generale şi metode de încercare.

Standardul specifică, pentru periuţele de dinţi manuale, criterii de conformitate şi de neconformitate, recomandări şi încercări pentru controlul fizic, rezistenţa la oboseală, la atacul chimic şi rezistenţa la şoc a cozii. El oferă, de asemenea, linii directoare în domeniul marcării, etichetării şi ambalării.

Dl Hiroshi Nakajima, preşedinte al subcomitetului care a elaborat standardul, a declarat: „Ţinând seama că există tot felul de periuţe de dinţi propuse de diversele mărci, este necesar să dispunem de cerinţe comune pentru a putea compara produsele. ISO 20126 furnizează specificaţii utile cu cele mai bune practici armonizate pentru medicina dentară, fabricanţii de periuţe de dinţi şi organismele de reglementare. Utilizatorii vor avea asigurarea că periuţele lor de dinţi răspund, în condiţii de utilizare prevăzute, unor criterii de performanţă stabilite la nivel internaţional”.

Această a doua ediţie anulează şi înlocuieşte prima ediţie (ISO 20126:2005), care a făcut obiectul unei revizuiri tehnice, adăugând o cerinţă nouă asociată unei încercări care se referă la rezistenţa la şoc a cozii.

Standardul ISO 20126:2012 a fost elaborat de comitetul tehnic ISO/TC 106, Medicină dentară, subcomitetul SC 7, Furnituri pentru igiena dentară.

ISO 20126:2012, Medicină dentară. Periuţe de dinţi manuale. Cerinţe generale şi metode de încercare, poate fi achiziţionat de la Asociaţia de Standardizare din România, Serviciul Vânzări-Abonamente (vanzari@asro.ro), str. Mendeleev, nr. 21-25, sector 1, Bucureşti, telefon: 316 77 25, fax: 317 25 14; 312 94 88.

Traducere: Maria Bratu – Comunicat de presă ISO nr. 1540/2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: