Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » A fost tradusă seria de standarde SR EN 771, cu titlu generic “Specificaţii ale elementelor pentru zidărie”

A fost tradusă seria de standarde SR EN 771, cu titlu generic “Specificaţii ale elementelor pentru zidărie”

Reclame

Seria curinde şase părţi ale standardului SR EN 771 care au fost adoptate ca standarde române la 30.06.2011 prin metoda notei de confirmare şi au fost traduse la 30.03.2012.

Toate părţile standardului SR EN 771 definesc performanţele produselor la care se referă, permit evaluarea conformităţii produselor şi cuprind cerinţele de marcare a produselor care fac obiectul fiecărei părţi a standardului.

Standardul este format din următoarele părţi:

SR EN 771-1:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 1: Elemente pentru zidărie de argilă arsă

Acest standard european stabileşte caracteristicile şi cerinţele de performanţă ale elementelor pentru zidărie produse din argilă arsă, utilizate în construcţii de zidărie (de exemplu, zidărie aparentă şi de faţadă, structuri de zidărie portantă sau neportantă, inclusiv căptuşelile şi pereţii despărţitori, pentru clădiri şi lucrări de construcţii).

Acest standard european este destinat aplicării la două grupe de elemente pentru zidărie de argilă arsă:

a) Elemente LD care cuprind:

1) elemente pentru zidărie de argilă arsă cu o densitate aparentă în stare uscată mai mică sau egală cu 1000 kg/m3 utilizate pentru zidării protejate.

b) Elemente HD care cuprind:

1) toate elementele pentru zidărie utilizate în zidării fără protecţie;

2) elemente pentru zidărie de argilă arsă cu o densitate aparentă în stare uscată mai mare de 1000 kg/m3 utilizate pentru zidării protejate.

SR EN 771-2:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 2: Elemente pentru zidărie de silico-calcar

Prezentul standard european stabileşte caracteristicile şi cerinţele de performanţă ale elementelor pentru zidărie de silico-calcar, ale căror utilizări principale preconizate sunt pereţi interiori, pereţi exteriori, beciuri, fundaţii şi zidării exterioare ale coşurilor de fum.

Prezentul standard european este destinat aplicării tuturor elementelor pentru zidărie de silico-calcar, inclusiv elementelor care nu au o formă generală de paralelipiped dreptunghic, celor cu formă specială şi elementelor accesoriu.

SR EN 771-3:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 3: Elemente pentru zidărie de beton cu agregate (agregate grele şi uşoare)

Acest standard european specifică caracteristicile şi condiţiile de performanţă ale elementelor pentru zidărie de beton cu agregate, produse cu agregate grele şi uşoare sau o combinaţie a acestora, utilizate, expuse sau nu, în construcţii de zidărie obişnuită sau de faţadă, în structuri de zidărie portantă sau neportantă, în lucrări de construcţii inginereşti.

Elementele pentru zidărie de beton se utilizează pentru toate tipurile de ziduri, inclusiv zidurile cu pereţi simpli sau dubli, coşuri de fum exterioare, pereţi despărţitori, ziduri de susţinere şi de temelie.

Acest standard european se referă, de asemenea la elementele pentru zidărie de beton care nu au o formă generală de paralelipiped dreptunghic, şi anume la elementele de formă specială şi accesorii.

SR EN 771-4:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 4: Elemente pentru zidărie de beton celular autoclavizat

Acest standard european specifică caracteristicile şi condiţiile de performanţă ale elementelor pentru zidărie de beton celular autoclavizat (BCA) ale căror principale utilizări prevăzute sunt diferite tipuri de aplicaţii portante şi neportante sub toate formele de ziduri, inclusiv zidurile cu pereţi simpli sau dubli, pereţi despărţitori, ziduri de susţinere şi de temelie şi ziduri utilizate la subsol. Elementele de beton celular autoclavizat pot constitui o protecţie împotriva incendiilor, o izolare termică şi acustică şi o căptuşeală pentru coşurile de fum (cu excepţia coşurilor de fum interioare).

SR EN 771-5:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 5: Elemente pentru zidărie de piatră artificială

Acest standard european stabileşte caracteristicile şi condiţiile de performanţă ale elementelor pentru zidărie de piatră artificială utilizate, expuse sau nu, în principal zidărie de faţadă portantă sau neportantă, în clădiri sau în lucrări de construcţii inginereşti. Aceste elemente se utilizează pentru toate tipurile de zidărie aparentă sau nu, inclusiv zidurile cu pereţi simpli sau dubli, pereţi despărţitori, ziduri de susţinere şi zidăria exterioară a coşurilor de fum. Pot constitui o protecţie împotriva incendiilor, o izolare termică şi acustică şi asigură o absorbţie a zgomotelor.

Acest standard tratează elementele pentru zidărie de beton produse în vederea imitării pietrei naturale, utilizându-se tehnici de turnare sau de presare cu sau fără suprafeţe texturate obţinute, de exemplu, prin turnare, despicare, spălare, sablare sau prelucrare şi cu sau fără efecte geometrice variabile. Tratează elementele pentru zidărie monobloc cât şi cele constituite din beton bistrat, dar exclude elementele produse cu o faţă decorativă lipită. Acest standard nu face obiectul elementelor pentru zidărie destinate să fie conforme cu EN 771-3.

SR EN 771-6:2011, Specificaţii ale elementelor pentru zidărie. Partea 6: Elemente pentru zidărie de piatră naturală

Acest standard european specifică caracteristicile şi cerinţele de performanţă ale elementelor pentru zidărie de piatră naturală, a căror lăţime sau grosime este egală sau mai mare de 80 mm, utilizate în structuri de zidărie obişnuită sau de faţadă, portantă sau neportantă, în clădiri sau în lucrări de construcţii civile. Aceste elemente se utilizează pentru toate tipurile de zidărie aparentă sau nu, inclusiv zidurile cu pereţi simpli şi dubli, pereţii despărţitori, zidurile de susţinere şi zidăria exterioară a coşurilor de fum. Pot constitui o protecţie împotriva incendiilor, o izolare termică sau acustică şi pot asigura absorbţia zgomotelor.

Acest standard european include elementele pentru zidărie de piatră naturală care nu au formă generală de paralelipiped dreptunghic, în special, elementele cu formă specială şi accesoriile pentru aplicaţie interioară şi exterioară.

Standardele pot fi achiziţionate pe hârtie sau în format electronic (CD).

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: