Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Conferinţa Internaţională infoALIMENT, ”CARNE şi LAPTE: Piaţă, Producător, Profitabilitate în contextul provocărilor actuale

Conferinţa Internaţională infoALIMENT, ”CARNE şi LAPTE: Piaţă, Producător, Profitabilitate în contextul provocărilor actuale

Reclame

Agenţia infoALIMENT, deţinătoarea celui mai mare portofoliu de colaboratori din domeniul Agriculturii şi Industriei alimentare din România şi revistele Fabrica de Carne şi Fabrica de Lapte, vor organiza în perioada 13-14 iunie a.c., la Hotel Alpin din Poiana Braşov, Conferinţa Internaţională infoALIMENT, ”CARNE şi LAPTE: Piaţă, Producător, Profitabilitate în contextul provocărilor actuale”, evenimentul de referinţă al anului, în domeniul producţiei şi procesării cărnii şi laptelui.

Parteneri de organizare sunt Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România şi Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui, beneficiind de sprijinul companiei de consultanţă McGuireWoods. Totodată, la nivel internaţional, Conferinţa Internaţională infoALIMENT este susţinută de DG Agri-Bruxelles, precum şi de organizaţii profesionale precum Arla Foods, Irish Dairy Board, American Farm School şi EBLEX-BPEX.

La lucrări vor participa reprezentanţi ai MADR, APIA, ANSVSA, ANPC, ASRO şi ANARZ.

Organizată după un concept inovator, Conferinţa îşi va desfăşura lucrările atât în şedinţe comune, cât şi în cadrul unor workshop-uri tematice în care se vor dezbate teme strict punctuale. Astfel, în fiecare zi, vor avea loc câte 6 workshop-uri pentru fiecare domeniu în parte (carne şi lapte), grupate la rândul lor pe câte trei categorii: Ferme, Producători, Servicii.

În cadrul programului infoTRIP, participanţii vor efectua vizite de documentare în ferme şi unităţi de procesare din judeţul Braşov, pentru a vedea la faţa locului modul în care au fost organizate şi dezvoltate afaceri de succes.

Adresându-se investitorilor, fermierilor, managerilor, specialiştilor din sectoarele amintite, precum şi sectoarelor adiacente, Conferinţa Internaţională infoALIMENT 2012 îşi propune ca, la finalul său, să identifice soluţii pentru depăşirea provocărilor actuale, pentru consolidarea pieţei, a activităţii producătorilor şi a creşterii profitabilităţii acestora.

Mai multe detalii legate de eveniment puteţi afla accesând: http://conferinta.infoaliment.ro

Asociaţia de Standardizare din România (ASRO) va fi prezentă la conferinţă cu  următoarea tematică: Utilizarea standardelor pentru creşterea siguranţei alimentelor. Prezent şi viitor în standardizarea din domeniul alimentar”. În domeniul alimentar sunt în vigoare peste 1000 de standarde, o parte din ele adoptări ale standardelor europene şi internaţionale, iar altă parte standarde naţionale. În cadrul conferinţei se va prezenta situaţia curentă şi viitoare în ceea ce priveşte evoluţia standardelor din domeniul alimentar, în special din domeniu produselor lactate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: