Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Au fost adoptate ca standarde române şase standarde internaţionale din domeniul sistemelor şi componentelor mecanice de uz general (ICS 21). Acestea sunt:

Au fost adoptate ca standarde române şase standarde internaţionale din domeniul sistemelor şi componentelor mecanice de uz general (ICS 21). Acestea sunt:

Anunțuri

SR ISO 261:2012, Filete metrice ISO pentru uz general. Plan general

Standardul specifică filetele metrice ISO pentru uz general (M) al căror profil de bază este în conformitate cu SR ISO 68-1:2011, Filete ISO de uz general. Profil de bază. Partea 1: Filete metrice. Dimensiunile de bază sunt prezentate în SR ISO 724:1996, Filete metrice ISO de uz general. Dimensiuni de bază , iar toleranţele sunt precizate în standardul SR ISO 965-2:2011, Filete metrice ISO pentru uz general. Toleranţe. Partea 2: Dimensiuni limită pentru filete interioare şi filete exterioare de uz general – Calitate medie.

Standardul prezintă recomandări privind alegerea diametrului nominal. Pentru diametrul (sau seria de diametre) selectat, se alege una dintre valorile de pas indicate pe linia (sau liniile) corespunzătoare ale tabelului cuprins în standard.

SR ISO 262:2012, Filete metrice ISO pentru uz general. Selectarea dimensiunilor organelor de asamblare

Standardul specifică o selecţie de dimensiuni pentru organele de asamblare în gama de diametre de la 1 mm până la 64 mm pentru filete metrice ISO (M) pentru uz general, profilul de bază fiind conform SR ISO 68-1:2011.

Dimensiunile selectate sunt recomandate, de asemenea, pentru domeniul ingineriei generale.

Filetele sunt selecţionate conform SR ISO 261:2012.

SR ISO 12240-1:2012, Articulaţii sferice. Partea 1: Articulaţii sferice radiale

Această parte a ISO 12240 precizează seriile de dimensiuni (diametrul exterior, diametrul exterior al inelului interior, lăţimea inelului interior, lăţimea inelului exterior, diametrul sferei etc.), toleranţele pentru inelul interior şi pentru inelul exterior şi jocurile radiale interne pentru articulaţiile sferice radiale.

Toate aceste valori sunt precizate pentru seriile de dimensiuni E, G, C, K, H.

Dimensiunile şi toleranţele specificate în această parte a ISO 12240, au fost alese pentru a permite proiectarea articulaţiilor sferice radiale, utilizând o gamă largă de combinaţii de materiale de alunecare.

Valorile specificate pentru toleranţe se aplică articulaţiilor sferice radiale obţinute înainte de orice acoperire, placare, secţionare sau rupere a inelului.

SR ISO 12240-2:2012, Articulaţii sferice. Partea 2: Articulaţii sferice radiale – axiale

Această parte a ISO 12240 specifică dimensiunile şi toleranţele, schiţele articulaţiilor sferice radial-axiale şi  simbolurile utilizate pentru seria de dimensiuni A.

SR ISO 12240-3:2012, Articulaţii sferice. Partea 3: Articulaţii sferice axiale

Această parte a ISO 12240 specifică dimensiunile (înălţime a şaibei de fus, diametrul alezajului şi diametru exterior al şaibei de fus,  înălţimea şaibei de carcasă, diametrul exterior şi diametrul alezajului şaibei de carcasă, diametrul suprafeţei frontale al şaibei de arbore, diametrul sferei, înălţimea articulaţiei) şi toleranţele pentru şaiba de fus şaiba de carcasă şi înălţimea articulaţiei.

SR ISO 12240-4:2012, Articulaţii sferice. Partea 4: Capete de bară cu articulaţii sferice

Această parte a ISO 12240 specifică dimensiunile, toleranţele şi jocurile radiale interne pentru diferite serii de dimensiuni ale capetelor de bară cu articulaţii sferice. Dimensiunile şi toleranţele specificate în această parte a ISO 12240 au fost selectate pentru a permite proiectarea şi utilizarea de capete de bară cu articulaţii sferice care încorporează articulaţii sferice radiale cu diverse combinaţii de materiale de alunecare.

Valorile specificate pentru toleranţe se aplică capetelor de bară cu articulaţii sferice obţinute înainte de orice acoperire, placare, secţionare sau rupere a inelului. 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: