Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR CEN/TS 15053:2012, Examinări nedistructive. Recomandări pentru tipurile de discontinuităţi din probele pentru examen

SR CEN/TS 15053:2012, Examinări nedistructive. Recomandări pentru tipurile de discontinuităţi din probele pentru examen

Reclame

Această specificaţie tehnică este elaborată pentru a lua în considerare şi a defini tipurile de discontinuităţi pe care trebuie să le conţină probele pentru utilizare în cursul examenelor practice din domeniul examinărilor nedistructive. În conformitate cu SR EN 473:2008, Examinări nedistructive. Calificarea şi certificarea personalului pentru examinări nedistructive. Principii generale, discontinuităţile conţinute de probe pot fi naturale, artificiale sau induse.

Examinarea prin emisie acustică, examinarea prin termografie cu radiaţii infraroşii şi verificarea etanşeităţii nu necesită definirea de discontinuităţi tip, datorită abordării specifice a acestora (de exemplu, sursele artificiale utilizate în emisia acustică).

Standardul cuprinde recomandări privind dimensiunea minimă a discontinuităţii, condiţiile de suprafaţă, numărul de discontinuităţi pe fiecare probă, examenul de interpretare radiografică, fişă de identificare a probei.

De asemenea, în anexe sunt prezentate tipurile de discontinuităţi în piese turnate (Anexa A), în suduri (Anexa B), în produse trase (Anexa C), în piese forjate (Anexa D), în ţevi şi tuburi (Anexa E) şi discontinuităţi în cursul inspecţiei în exploatare (Anexa F).

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: