Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Clienţii dvs. utilizează corect produsele pe care le furnizaţi ? Ajutaţi-i folosind standardul SR EN 82079-1:2013, Elaborarea instrucţiunilor de utilizare. Structură, conţinut şi prezentare. Partea 1: Prescripţii generale şi prescripţii detaliate

Clienţii dvs. utilizează corect produsele pe care le furnizaţi ? Ajutaţi-i folosind standardul SR EN 82079-1:2013, Elaborarea instrucţiunilor de utilizare. Structură, conţinut şi prezentare. Partea 1: Prescripţii generale şi prescripţii detaliate

Reclame

Această parte a CEI 82079 furnizează principii generale şi prescripţii detaliate pentru conceperea şi formularea tuturor tipurilor de instrucţiuni de utilizare, care vor fi necesare sau folositoare pentru utilizatorii produselor de orice tip, de la cutia de vopsea până la produsele de gabarit mare sau foarte complexe, ca de exemplu maşini industriale mari, uzine sau clădiri predate la cheie.

Această parte este destinată tuturor părţilor implicate în stabilirea instrucţiunilor de utilizare, de exemplu:

furnizori, redactori tehnici, desenatori tehnici, specialişti în programare, traducători sau alte persoane angrenate în munca de concepţie şi de redactare a unor astfel de instrucţiuni.

 

Instrucţiunile de utilizare trebuie astfel concepute  încât beneficiarul acestora să fie cât mai eficient informat, să se elimine erorile de folosire a produselor şi pericolele care pot apărea în cazul utilizării neconforme.

Standardul prezintă principiile generale de elaborare a instrucţiunilor de utilizare referitoare la:

–           Furnizarea de instrucţiuni de utilizare (coerenţa lor, garanţia produsului, informaţii furnizate după vânzarea produsului, aspecte de securitate)

–           Calitatea comunicării

–           Conţinutul lor astfel încât să se minimizeze riscurile

–           Grupul ţintă căruia i se adresează instrucţiunea

–           Consideraţii referitoare la natura instrucţiunilor de utilizare (amplasarea lor, mijloacele şi suportul de informare, durabilitatea, disponibilitatea lor etc.)

–           Elaborarea instrucţiunilor (conformitatea cu produsul, limba de redactare etc.)

De asemenea, sunt prezentate în detaliu toate aspectele care trebuie cuprinse în instrucţiunile de utilizare, dar şi un adevărat ghid de stilistică şi grafică.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: