Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » În luna iunie a fost publicată versiunea română a unei serii de standarde specifice pentru activităţile de laborator şi anume standarde referitoare la exactitatea metodelor de măsurare, determinări privind calitatea apei, determinări specifice din domeniul alimentar etc.

În luna iunie a fost publicată versiunea română a unei serii de standarde specifice pentru activităţile de laborator şi anume standarde referitoare la exactitatea metodelor de măsurare, determinări privind calitatea apei, determinări specifice din domeniul alimentar etc.

O parte din acestea sunt:

  • SR ISO 5725-1:1997, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 1: Principii generale şi definiţii
  • SR ISO 5725-2:2002, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 2: Metoda de bază pentru determinarea repetabilităţii şi reproductibilităţii unei metode de măsurare standardizate
  • SR ISO 5725-3:2002, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 3: Măsuri intermediare ale fidelităţii unei metode de măsurare standardizate
  • SR ISO 5725-4:2002, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 4: Metode de bază pentru determinarea justeţei unei metode de măsurare standardizate
  • SR ISO 5725-5:2002, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 5: Metode alternative pentru determinarea fidelităţii unei metode de măsurare standardizate
  • SR ISO 5725-6:2002, Exactitatea (justeţea şi fidelitatea) metodelor de măsurare şi a rezultatelor măsurărilor. Partea 6: Utilizarea în practică a valorilor exactităţii

√       SR EN ISO 19458:2007, Calitatea apei. Prelevare pentru analiză microbiologică

√       SR EN ISO 6222:2004, Calitatea apei. Numărarea microorganismelor de cultură. Numărarea coloniilor prin însămânţare în mediu de cultură nutritiv agar

  • SR EN ISO 5534:2004, Brânzeturi şi brânzeturi procesate. Determinarea conţinutului total de substanţă uscată (Metoda de referinţă)
  • SR EN 12014-3:2005, Produse alimentare. Determinarea conţinutului de nitraţi şi/sau nitriţi al produselor din carne. Partea 3: Determinarea spectrometrică a conţinutului de nitraţi şi nitriţi după reducerea enzimatică a nitraţilor la nitriţi
  • SR EN ISO 6887-4:2005, Microbiologia alimentelor şi nutreţurilor. Pregătirea probelor pentru analiză, a suspensiei iniţiale şi a diluţiilor decimale pentru examen microbiologic. Partea 4: Reguli specifice pentru pregătirea produselor altele decât lapte şi produse din lapte, carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte
  • SR EN ISO 11290-1:2000/A1:2005, Microbiologia alimentelor şi furajelor. Metoda orizontală pentru detectarea şi numărarea. Listeria monocytogenes. Partea 1: Metoda de detecţie. Amendament 1: Modificarea mediilor de izolare şi a testului de hemoliză şi includerea datelor de precizie

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: