Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN 50581:2013, Documentaţie tehnică pentru evaluarea produselor electrice şi electronice cu respectarea restricţiei substanţelor periculoase

SR EN 50581:2013, Documentaţie tehnică pentru evaluarea produselor electrice şi electronice cu respectarea restricţiei substanţelor periculoase

Reclame

Acest standard european precizează documentaţia tehnică pe care producătorul trebuie să o elaboreze în scopul declarării conformităţii cu restricţiile în vigoare aplicate substanţelor periculoase.

Anumite substanţe conţinute în produsele electrice şi electronice sunt restricţionate de legislaţia şi/sau de specificaţiile beneficiarului. Producătorii produselor finale trebuie, să poată demonstra că produsele lor respectă restricţiile în vigoare privind substanţele restricţionate.

Pentru aceste restricţii care se aplică şi la nivel de “materiale omogene“ este imposibil pentru producătorii produselor complexe să efectueze propriile încercări asupra tuturor materialelor conţinute în produsul finit asamblat. Dar, producătorii lucrează cu furnizorii lor pentru a putea supraveghea conformitatea şi elabora documentaţiile tehnice ca evidenţă a conformării. Această abordare este acceptată atât de industrie cât şi de autorităţile de control.

Scopul acestui standard european este de a specifica documentaţia tehnică elaborată de producător pentru a putea declara conformitatea cu restricţiile în vigoare privind substanţele. În acest mod, acest standard european pune în aplicare Directiva 2011/65UE a Parlamentului European şi a Consiliului din 8 iunie 2011 asupra restricţiei utilizării anumitor substanţe periculoase în echipamentele electrice şi electronice (RoHS).

Acest standard european se mai poate aplica şi pentru a demonstra conformitatea cu alte reglementări aplicate în întreaga lume referitoare la substanţe.

Standardele pot fi achiziţionate pe hârtie sau în format electronic (CD).

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:

Serviciul Vânzări-Abonamente

Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88

e-mail : vanzari@asro.ro.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: