Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN 61643-11:2013, Descărcătoare de joasă tensiune. Partea 11: Descărcătoare conectate la sistemele de distribuţie de joasă tensiune. Prescripţii şi încercări

SR EN 61643-11:2013, Descărcătoare de joasă tensiune. Partea 11: Descărcătoare conectate la sistemele de distribuţie de joasă tensiune. Prescripţii şi încercări

Reclame

Această parte a standardului SR EN 61643 se aplică dispozitivelor de protecţie împotriva efectelor directe sau indirecte ale trăsnetului sau altor supratensiuni tranzitorii. Aceste dispozitive sunt denumite dispozitive de protecţie împotriva supratensiunilor tranzitorii SPD (Surge Protective Devices).

Diapozitivele sunt proiectate pentru a fi utilizate în reţele de tensiune alternativă de 50 Hz şi în echipamente cu tensiuni nominale de până la 1.000 V valoare efectivă. În standard sunt stabilite caracteristicile de funcţionare, cerinţele de securitate, metodele standardizate de încercare şi clasificare a acestora. Aceste dispozitive conţin cel puţin un element neliniar şi sunt destinate să limiteze supratensiunile tranzitorii şi să direcţioneze, prin ele, curenţii care le însoţesc.

Această parte a standardului SR EN 61643 stabileşte încercările de securitate şi de verificare a caracteristicilor funcţionale pentru descărcătoare (SPD).

Există trei clase de încercări:

Încercările de clasa I sunt destinate simulării parţiale a impulsurilor de curent de trăsnet condus. SPD supuse la încercări de clasei I sunt, în general, recomandate pentru montare în puncte de mare expunere, de exemplu, la intrările liniilor în clădiri protejate prin sisteme de protecţie împotriva trăsnetului.

SPD supuse la încercări de clasă II sau clasă III sunt încercate la impulsuri cu durate mai reduse.

SPD sunt încercate, în măsura posibilului, pe principiul “cutiei negre”.

Standardele pot fi achiziţionate pe hârtie sau în format electronic (CD).

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:

Serviciul Vânzări-Abonamente

Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88

e-mail : vanzari@asro.ro.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: