Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Comunicate de presa » STANDARDELE AU FOST PREZENTE LA JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DE LA SOCI!

STANDARDELE AU FOST PREZENTE LA JOCURILE OLIMPICE DE IARNĂ DE LA SOCI!

Reclame

img_ref1816_01 img_ref1816_01Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014 s-au încheiat. În program au figurat două săptămâni de competiţii sportive – schi, patinaj, snowboard şi curse de bob, spre încântarea a milioane de spectatori şi telespectatori.

În timp ce lumea întreagă a avut privirile îndreptate spre Soci, sute de mii de standarde au intrat în joc, pentru ca acest eveniment să fie cât mai sigur şi să rămână în memoria tuturor. De la schi alpin, la patinaj viteză, în toate disciplinele din programul de la Soci, standardele au fost prezente la eveniment.

ISO 14001, referitor la managementul de mediu, a luat şi el parte la această grandioasă manifestare. Organizatorii Jocurilor şi-au asumat nişte angajamente: utilizarea de materiale de construcţie care să protejeze mediul şi de surse de energie regenerabile, reducerea cantităţilor de deşeuri şi reutilizarea acestora, limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră şi consumul durabil de apă şi energie.

Preşedintele comitetului de organizare de la Soci 2014, Dmitri Tchernychenco, a declarat în acest sens: „Recunoaşterea în domeniul protecţiei mediului, primită de comitetul de organizare de la Soci 2014, dovedeşte că am ştiut să creăm condiţiile necesare pentru elaborarea de programe de protecţie a mediului”.

Comitetul de organizare de la Soci 2014 a avut şi alte iniţiative în ceea ce priveşte mediul, utilizând mai ales spaţiile verzi din oraşe, reîmpădurind Parcul naţional de la Soci şi organizând în alte oraşe ale Rusiei numeroase evenimente de sensibilizare la ecologie.

La începutul lunii februarie, comitetul de organizare a anunţat că şi-a atins obiectivul la îndeplinirea căruia s-a angajat în dosarul de candidatură, şi anume reducerea amprentei directe de carbon a Jocurilor Olimpice de la Soci 2014, care cuprinde emisiile legate de călătoriile şi găzduirea atleţilor, a personalului de la Jocuri şi a voluntarilor, precum şi cele legate de funcţionarea locaţiilor pentru competiţii şi activităţile comitetului de organizare de la Soci 2014, din 2007, până la ceremonia de închidere a Jocurilor Paraolimpice.

Comunicat de presă ISO 2014

Relaţii Publice ASRO

Adina Haţegan

adina.hategan@asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: