Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR CLC/TS 50131-7:2014, Sisteme de alarmă. Sisteme de alarmă la efracţie şi jaf armat. Partea 7: Linii directoare pentru aplicaţii

SR CLC/TS 50131-7:2014, Sisteme de alarmă. Sisteme de alarmă la efracţie şi jaf armat. Partea 7: Linii directoare pentru aplicaţii

Reclame

Aceste linii directoare pentru aplicaţii oferă recomandări referitoare la proiectarea, instalarea, exploatarea şi întreţinerea sistemului de alarmă la efracţie şi jaf armat (I&HAS). Scopul acestui document este de a asigura, pe cât posibil, că sistemul oferă performanţele cerute cu un minimum de alarme nedorite.

Aceste linii directoare sunt prezentate în ordinea logică în care un I&HAS este conceput şi instalat în mod normal. Fiecare procedură este prezentată separat în îndrumar, dar este acceptat faptul că, în practică, unele proceduri pot fi îndeplinite simultan. Anexa K descrie, sub forma unei diagrame, procesele principale şi documentaţia inclusă în acest ghid de aplicare.

Se recomandă ca cei care răspund de proiectarea, planificarea instalării, instalarea sistemului, punerea în funcţiune, exploatarea şi întreţinerea I&HAS să fie familiarizaţi cu alte standarde europene asociate I&HAS, mai ales cu cele legate de performanţa sistemului, echipamentul de control şi indicare, detectoare, dispozitive de avertizare, surse de alimentare şi sisteme de transmisie a alarmei.

Aceste linii directoare sunt prezentate în şapte articole principale; o scurtă explicaţie a fiecărei secţiuni este prezentată mai jos:

Articolul 7 – Proiectarea sistemului

Acest articol este menit să-i ajute pe cei responsabili cu proiectarea sistemului de alarmă la efracţie să proiecteze un sistem adecvat pentru spaţiile ce urmează a fi supravegheate în funcţie de riscul(urile) percepute. Proiectarea I&HAS depinde de mulţi factori, care influenţează concepţia I&HAS într-un grad mai mare sau mai mic. Luarea în considerare a acestor factori are drept rezultat o propunere de proiect pentru un I&HAS de mărime, grad de securitate şi clasă de mediu adecvate.

Articolul 8 – Planificarea instalării

Acest articol are drept scop să îi ajute pe cei responsabili cu instalarea sistemului I&HAS prin sublinierea problemelor care se recomandă să fie luate în considerare înainte de a începe instalarea propriu-zisă.

Articolul 9 – Instalarea sistemului

În acest articol se oferă îndrumare cu privire la problemele ce survin la instalarea I&HAS. Acest articol are menirea de a asigura instalarea corectă a I&HAS aşa cum se specifică în etapa de proiectare.

Articolul 10 – Inspecţie, încercare funcţională şi punere în funcţiune

În acest articol se oferă îndrumare pentru problemele ce survin după instalarea I&HAS. Articolul are menirea de a se asigura că I&HAS a fost instalat conform specificaţiei şi că asigură nivelul de performanţă stabilit la etapa de proiectare. Se mai oferă îndrumare cu privire la punerea în funcţiune adecvată şi predarea sistemului către utilizator cât şi pentru documentele, înregistrările şi instrucţiunile de funcţionare care se recomandă să fie furnizate.

Articolul 11 – Documentaţie şi înregistrări

Acest articol descrie documentaţia care se recomandă să fie furnizată clientului în momentul finalizării I&HAS. Documentele au menirea de a oferi un istoric al modificărilor I&HAS, pe baza documentaţiei conform instalării, elaborate la încheierea instalării I&HAS.

Înregistrările sunt menite să arhiveze cronologic orice acţiune corectivă efectuată după o alarmă nedorită şi detaliile privind orice reparaţie sau modificare a I&HAS. Se recomandă ca registrul să includă de asemenea detalii privind deranjamentele temporare.

Articolul 12 – Exploatarea I&HAS

Acest articol descrie responsabilitatea clientului sau utilizatorului sistemului să întreţină corect I&HAS şi să asigure exploatarea corectă a acestuia.

Articolul 13 – Întreţinerea şi repararea I&HAS

Acest articol descrie modul în care se recomandă ca I&HAS să fie întreţinut şi reparat pentru a se asigura că I&HAS continuă să ofere nivelul de performanţă stabilit la etapa de proiectare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: