Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Au fost publicate 4 standarde privind condiţiile tehnice de livrare ale produselor plate laminate la rece şi la cald

Au fost publicate 4 standarde privind condiţiile tehnice de livrare ale produselor plate laminate la rece şi la cald

Reclame

Toate standardele au structura asemănătoare cuprinzând cerinţe privind informaţiile care trebuie furnizate de cumpărător, compoziţia chimică, condiţiile de livrare, caracteristicile mecanice şi caracteristicile tehnologice.

De asemenea, în standarde sunt prevăzute cerinţele privind încercările şi inspecţia specifică (unităţi de inspecţie, număr de încercări, prelevarea probelor, metodele de încercare, contraprobe, documente de inspecţie), marcarea, ambalarea etc.

Standardele sunt:

SR EN 10268+A1:2014, Produse plate laminate la rece din oţeluri cu limită de curgere ridicată pentru formare la rece. Condiţii tehnice de livrare
Acest standard european se aplică produselor plate din oţel laminat la rece şi neacoperite, cu limită de curgere ridicată pentru formare la rece. Grosimea este egală sau mai mică de 3 mm.

Aceste produse sunt livrate sub formă de table, benzi late, benzi late fâşiate, benzi înguste sau benzi tăiate la lungime obţinute din benzi late fâşiate, benzi înguste sau table.

SR EN 10149-1:2014, Produse plate laminate la cald din oţeluri cu limită de curgere ridicată pentru deformare la rece. Partea 1: Condiţii generale tehnice de livrare

Acest standard european specifică cerinţele pentru produsele plate laminate la cald din oţeluri speciale şi aliate de calitate, cu limită de curgere ridicată, sudabile, destinate deformării la rece.

Acest standard european nu se aplică produselor pentru recipiente sub presiune şi nici celor pentru care există sau sunt în curs de elaborare alte standarde europene, de exemplu:

  •  produse laminate la cald din oţeluri nealiate pentru construcţii (a se vedea EN 10025)
  • profile cave din oţeluri pentru construcţii finisate la cald (a se vedea EN 10210-1).

SR EN 10149-2:2014, Produse plate laminate la cald din oţeluri cu limită de curgere ridicată pentru deformare la rece. Partea 2: Condiţii tehnice de livrare pentru oţeluri obţinute prin laminare termomecanică

Acest standard european, împreună cu EN 10149-1, stabileşte cerinţele pentru produsele plate obţinute din oţeluri sudabile cu limită de curgere ridicată, laminate la cald, destinate deformării la rece.

Oţelurile specificate în acest standard european se aplică produselor plate laminate la cald în domeniul de grosimi:

  • de la 1,5 mm până la 20 mm, pentru oţelurile cu limită de curgere cuprinsă între 315 MPa şi 460 MPa inclusiv;
  • de la 1,5 mm până la 16 mm, pentru oţelurile cu limită de curgere cuprinsă între 500 MPa şi 700 MPa inclusiv; şi
  • de la 2 mm până la 10 mm, pentru oţelurile cu limită de curgere cuprinsă între 900 MPa până la 960 MPa.

SR EN 10149-3:2014, Produse plate laminate la cald din oţeluri cu limită de curgere ridicată pentru deformare la rece. Partea 3: Condiţii tehnice de livrare pentru oţeluri în stare normalizată sau laminate normalizant

Acest standard stabileşte caracteristicile produselor plate obţinute din oţeluri sudabile cu limită de curgere ridicată, laminate la cald, destinate deformării la rece.

Oţelurile specificate în acest standard european se aplică produselor plate laminate la cald în domeniul de grosimi ≥ 1,5 mm şi ≤ 20 mm.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88

e-mail : vanzari@asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: