Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR ISO 1813:2014, Transmisii prin curele. Curele striate, curele trapezoidale simple şi multiple, inclusiv curele cu secţiune lată şi curele hexagonale. Conductibilitatea electrică a curelelor antistatice: Caracteristici şi metode de încercare

SR ISO 1813:2014, Transmisii prin curele. Curele striate, curele trapezoidale simple şi multiple, inclusiv curele cu secţiune lată şi curele hexagonale. Conductibilitatea electrică a curelelor antistatice: Caracteristici şi metode de încercare

Reclame

Acest standard internaţional specifică rezistenţa electrică maximă a curelelor antistatice fără sfârşit, striate, trapezoidale simple şi multiple, inclusiv a celor cu secţiune lată şi trapezoidale hexagonale, precum şi metodele de control al producţiei şi metodele de măsurare individuală în laborator.

Utilizarea acestui standard internaţional este limitată la curelele noi destinate să fie utilizate în atmosferă explozivă sau în situaţii în care există un risc de incendiu. Încercarea permite să se asigure că, pentru disiparea sarcinilor electrice susceptibile să se formeze în timpul funcţionării cureaua este suficient de conductoare.

În cazul controlului producţiei, decizia de a stabili dacă această încercare trebuie efectuată pe fiecare curea dintr-un lot sau doar pe un procent din curelele unui lot este lăsată în seama standardelor naţionale sau a acordurilor între părţile interesate.

Rezistenţa electrică a unei lungimi fixe de curea este măsurată cu ajutorul unui aparat pentru măsurarea rezistenţei izolaţiei electrice în condiţii specifice. Cureaua este considerată ca fiind corespunzătoare pentru utilizări antistatice dacă conductivitatea electrică este suficient de mare pentru ca nivelul specificat al rezistenţei electrice să nu fie depăşit.

Standardul prezintă atât metodele de încercare a controlului producţiei (metodă în fabrică), cât şi metodele de încercare de probă pentru curele individuale (metodă de laborator), precizând condiţiile de încercare, modul de lucru, numărul de încercări, criteriu de rezistenţă electrică a curelei.

Acest standard înlocuieşte SR ISO 1813:2001 şi intră în patrimoniul ASRO CT 84, Transportoare şi accesorii, echipamente de transport continuu şi utilaj minier.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax :021- 317.25.14/ 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: