Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR 1907-2:2014, Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul

SR 1907-2:2014, Instalaţii de încălzire. Necesarul de căldură de calcul. Temperaturi interioare convenţionale de calcul

Reclame

Acest standard stabileşte temperaturile interioare convenţionale de calcul pentru determinarea necesarului de căldură de calcul al clădirilor.

Temperaturile interioare convenţionale de calcul reprezintă valori minim acceptate şi reprezintă condiţia necesară de confort termic în încăperile încălzite. Condiţia suficientă de confort termic este dată de încadrarea în intervalul de confort termic a valorilor indicilor PMV, PPD determinaţi.

Pot fi prevăzute temperaturi interioare convenţionale de calcul mai mari decât valorile indicate în această parte a standardului la solicitarea beneficiarului (investitorului), sau în cazul neîndeplinirii condiţiei suficiente de confort termic (privind încadrarea în intervalul de confort termic a valorilor indicilor PMV, PPD).

Temperaturile interioare convenţionale de calcul pot fi considerate temperaturi reale ale încăperilor, în următoarele condiţii:

  • pentru încăperi încălzite din clădiri de locuit, temperatura interioară convenţională de calcul este media temperaturilor înregistrate timp de 24 h, la o distanţă de 2 m de pereţii exteriori, la 0,75 m deasupra pardoselii;
  • pentru încăperi cu orar de ocupare limitat (din clădiri administrative şi social-culturale), temperatura interioară convenţională de calcul este media temperaturilor înregistrate pe durata perioadei de ocupare, la o distanţă de 2 m de pereţii exteriori, la 0,75 m deasupra pardoselii;
  • pentru hale industriale şi alte spaţii de producţie, temperatura interioară convenţională de calcul este media temperaturilor înregistrate pe durata zilnică a programului de lucru, în zona de staţionare a muncitorilor, la 0,75 m deasupra pardoselii.

Standardele pot fi achiziţionate în format electronic sau pe hârtie.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax : 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: