Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN 15376:2015, Carburanţi pentru automobile. Etanol – component de amestec pentru benzină. Cerinţe şi metode de încercare

SR EN 15376:2015, Carburanţi pentru automobile. Etanol – component de amestec pentru benzină. Cerinţe şi metode de încercare

Reclame

Acest standard european stabileşte cerinţele şi metodele de încercare pentru etanolul comercializat şi livrat pentru a fi utilizat drept component al carburantului auto, pentru vehiculele cu motor pentru benzină, în conformitate cu cerinţele SR EN 228:2012, Carburanţi pentru automobile. Benzină fără plumb. Cerinţe şi metode de încercare.

Acest standard se aplică etanolului utilizat pentru amestec la toate nivelele până la 85 % (V/V) inclusiv.

Standardul a fost elaborat în baza unui mandat, M/344, transmis Comitetului European de standardizare (CEN) de către Comisia Europeană şi Asociaţia Europeană a Liberului Schimb, împreună cu alte standarde destinate să completeze măsurile de reglementare conţinute în diferite directive europene.

Standardul cuprinde cerinţe specifice pentru eşantionare şi pentru metodele de încercare privind etanolul, referitoare: la coloranţi, marcatori, denaturanţi, cerinţe cu aplicabilitate generală şi metode de încercare pentru etanolul nedenaturat, cerinţe dependente de climă, cerinţe privind fidelitatea şi litigiul.

Actualizările majore ale acestei ediţii constau în introducerea metodelor nou dezvoltate pentru determinarea clorurii anorganice şi a sulfatului, inclusiv reducerea respectivă a limitelor lor. Întrucât a crescut experienţa cu instrumentele ICP-OES din piaţă, SR EN 15837:2010, Etanol – component de amestec pentru benzină. Determinarea conţinutului de fosfor, cupru şi sulf. Metodă directă prin spectrometrie de emisie optică cu plasmă cuplată inductiv (ICP OES) a devenit metodă în caz de litigiu pentru conţinutul de cupru şi sulf.

Ediţia anterioară a furnizat toate caracteristicile relevante, cerinţele şi metodele de încercare pentru bioetanol, care au fost cunoscute la momentul respectiv ca fiind necesare pentru a defini produsul ce urma să fie utilizat drept component de amestec pentru benzina auto, până la maximum 10 % (V/V). Prin elaborarea acestui document, procentul de utilizare este extins pentru a permite utilizarea tuturor valorilor procentuale până la 85 % (V/V) inclusiv, iar cerinţele sunt actualizate în mod corespunzător.

Standardele pot fi achiziţionate în format electronic sau pe hârtie.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax : 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: