Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Organismul de Certificare Sisteme de Management al ASRO (ASRO OC – SM) este printre puţinele organisme de certificare acreditate de RENAR pentru certificarea sistemului de management al energiei în conformitate cu SR EN ISO 50001:2011

Organismul de Certificare Sisteme de Management al ASRO (ASRO OC – SM) este printre puţinele organisme de certificare acreditate de RENAR pentru certificarea sistemului de management al energiei în conformitate cu SR EN ISO 50001:2011

Reclame

Implementarea sistemului de management al energiei (SME) urmăreşte optimizarea utilizării energiei prin evitarea pierderilor sau utilizarea mai eficientă a energiei indiferent de tipul ei (electricitate, combustibili), fără a reduce nivelurile producţiei şi fără a afecta calitatea produselor, securitatea activităţilor şi mediul înconjurător.

De asemenea, încurajează agenţii economici să implementeze un plan de monitorizare şi de analiză a energiei. Implementarea unui sistem de management al energiei eficient conduce la:

– reducerea pierderilor de energie în fiecare stadiu al transportului, distribuţiei şi utilizării acesteia;

– reutilizarea energiei în interiorul organizaţiei;

– utilizarea deşeurilor ca sursă de energie şi reducerea achiziţiei de combustibil;

– economia de energie şi prin urmare scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră;

– identificarea oportunităţilor de îmbunătăţire a productivităţii şi de reducere a costurilor şi în alte domenii decât energia, deoarece SME încorporează multe discipline (de exemplu, inginerie, management, relaţii umane) şi are ca rezultat utilizarea mai eficientă a altor resurse (ex. materiile prime, forţa de muncă);

Garanţia unei implementări şi funcţionări corecte a SME într-o organizaţie o constituie certificarea de către un organism de certificare care are capabilitatea unei evaluări corecte şi competente, iar ASRO prin Organismul de Certificare Sisteme de Management de Mediu (ASRO SMM-OC) satisface pe deplin aceste condiţii.

Pe baza procedurilor proprii întocmite în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17021:2011, Organismul de Certificare Sisteme de Management (ASRO OC-SM) desfăşoară activităţi de certificare şi a altor sisteme de management:

  • de mediu conform SR EN ISO 14001:2005
  • al calităţii conform SR EN ISO 9001:2008
  • al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale conform SR OHSAS 18001:2008
  • al energiei conform SR EN ISO 50001:2011
  • al siguranţei alimentelor conform SR EN ISO 22000:2005
  • al securităţii informaţiei conform SR ISO 27001:2006

Care sunt avantajele certificării sistemului de management de mediu cu ASRO OC-SM ?

  • ASRO OC-SM se asigură în permanenţă că prin activităţile de certificare desfăşurate creşte componenta de valoare-adăugată contribuind astfel la creşterea aprecierii activităţilor organizaţiilor certificate.
  • Personalul ASRO OC-SM posedă o înaltă calificare şi este conştient de importanţa activităţii pe care o desfăşoară, acţionând cu înalt simţ de răspundere.
  • Activitatea ASRO OC-SM este orientată către client, ţine seama de cerinţele acestuia, dar cu respectarea prevederilor legale şi a reglementărilor aplicabile.
  • ASRO OC-SM garantează imparţialitatea şi nediscriminarea în procesul de certificare şi garantează confidenţialitatea informaţiilor obţinute în procesul de certificare.
MANAGER SMM/SMSSO/SME/SMSI:
dna Anca VOICU 

E-mail anca.voicu@asro.ro

Telefon: 0752228898
MANAGER SMC/SMSA:
dna Mihaela MOESCU 

E-mail mihaela.moescu@asro.ro 

Telefon: 0752228897

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: