Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR ISO/TR 13392:2015, Sănătate şi securitate la sudare şi procedee conexe. Componentele fumurilor la sudarea cu arc electric

SR ISO/TR 13392:2015, Sănătate şi securitate la sudare şi procedee conexe. Componentele fumurilor la sudarea cu arc electric

Reclame

Acest raport tehnic furnizează îndrumări, bazate pe experienţa experţilor, referitoare la componentele fumului emis la utilizarea unei serii de procedee de sudare cu arc electric şi de tipuri de materiale consumabile pentru sudare.

Procesele de sudare cu arc electric emit fum. Acesta este un amestec dinamic, complex, de particule provenite în special din materialele consumabile pentru sudare, dar şi din acoperirile metalice sau de altă natură şi din contaminanţii prezenţi. Cele mai numeroase particule se situează în domeniul respirabil, ceea ce înseamnă că acestea pot pătrunde în zonele cele mai adânci ale plămânilor, unde au un potenţial ridicat de vătămare. Numeroase particule conţin compuşi metalici, adeseori ca oxizi complecşi şi uneori într-un miez înconjurat de un înveliş. Unele dintre componentele fumului sunt cel puţin potenţial active biologic. Este esenţial să se cunoască aceste componente atunci când se efectuează evaluări de risc pentru sănătate şi securitate ale procedeelor de sudare.

Documentul cuprinde un tabel care furnizează o informare generală pentru conştientizarea persoanelor responsabile cu efectuarea evaluărilor sau cu îngrijirea sănătăţii sudorilor şi a celor care lucrează împreună cu aceştia.

Acesta identifică componentele principale şi componentele cheie a căror prezenţă în fum este probabilă pentru o serie de procedee de sudare şi de tipuri de materiale consumabile pentru sudare.

În acest context, o componentă principală este o componentă care are o anumită semnificaţie din punct de vedere al sănătăţii ocupaţionale, în timp ce o componentă cheie este cea care are cea mai mare semnificaţie din punct de vedere al sănătăţii ocupaţionale şi, în consecinţă, cere cele mai severe măsuri de control pentru a se asigura că un sudor nu este expus la un nivel excesiv de substanţă implicată, adică aceasta este componenta a cărei valoare limită este depăşită la cea mai scăzută concentraţie a fumului de sudare.

Standardele pot fi achiziţionate în format electronic sau pe hârtie.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax : 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: