Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » ASRO a adoptat două standarde care furnizează cerinţele, cadrul şi modele pentru utilizarea eficientă a tehnologiei informaţiei

ASRO a adoptat două standarde care furnizează cerinţele, cadrul şi modele pentru utilizarea eficientă a tehnologiei informaţiei

Reclame

ASRO a adoptat două standarde care furnizează cerinţele, cadrul şi modele pentru utilizarea eficientă a tehnologiei informaţiei:

SR ISO/CEI TR 38502:2015, Tehnologia informaţiei. Guvernanţa tehnologiei informaţiei pentru organizaţii. Cadru general şi model

SR ISO/CEI 38500:2015, Tehnologia informaţiei. Guvernanţa tehnologiei informaţiei pentru organizaţii

Măsura succesului unei investiţii în utilizarea tehnologiei informaţiei (IT), indiferent dacă este pentru operaţiuni noi sau în curs de desfăşurare, o reprezintă beneficiul ce va fi adus organizaţiei prin realizarea investiţiei.

SR ISO/CEI TR 38502:2015

Standardul SR ISO/CEI TR 38502:2015 furnizează principii directoare membrilor consiliilor de conducere ale organizaţiilor (acestea pot include proprietari, directori, parteneri, directori executivi sau asimilaţi acestora) pentru utilizarea eficace, eficientă şi acceptabilă a tehnologiei informaţiei (IT) în cadrul organizaţiilor lor.

De asemenea, el furnizează îndrumări pentru cei care consiliază, informează sau asistă consiliile de conducere. Din rândul acestora fac parte următorii:

– directori executivi;

– membri ai grupurilor de monitorizare a resurselor din cadrul organizaţiei;

– specialişti tehnici sau de afaceri externi, cum ar fi specialişti în legislaţie sau contabilitate, asociaţii industriale sau de vânzare cu amănuntul sau profesionale;

– furnizori de servicii interne şi externe (inclusiv consultanţi);

– auditori.

Acest standard internaţional se aplică la guvernanţa utilizării IT curente şi viitoare în organizaţii, care include procese şi decizii de management referitoare la utilizarea curentă şi viitoare a IT. Aceste procese pot fi controlate de specialişti IT din cadrul organizaţiilor, de furnizori externi de servicii sau de către departamente din cadrul organizaţiilor.

Acest standard internaţional defineşte guvernanţa IT ca un subset sau domeniu al guvernanţei organizaţionale sau, în cazul corporaţiilor, un subset al guvernanţei corporative.

Acest standard internaţional se aplică tuturor organizaţiilor, inclusiv companiilor publice şi private, entităţilor guvernamentale şi organizaţiilor non-profit. Acest standard se aplică tuturor organizaţiilor, de la cele foarte mici până la cele foarte mari, indiferent de gradul lor de utilizare a IT.

Scopul acestui standard internaţional este de a promova utilizarea eficace, eficientă şi acceptabilă a IT în toate organizaţiile prin:

– asigurarea părţilor interesate că, dacă principiile şi practicile propuse prin acest standard sunt urmate, pot avea încredere în guvernanţa IT a organizaţiei;

– informarea şi îndrumarea consiliilor de conducere în utilizarea guvernanţei IT în organizaţiile lor;

– stabilirea unui vocabular pentru guvernanţa IT.

SR ISO/CEI 38500:2015

Acest raport tehnic furnizează îndrumări privind natura şi mecanismele guvernanţei şi managementului împreună cu relaţiile dintre acestea, în contextul IT din cadrul unei organizaţii.

Scopul acestui raport tehnic este de a furniza informaţii privind un cadru general şi un model care pot fi utilizate pentru a stabili delimitările şi relaţiile dintre guvernanţa şi managementul unei organizaţii în cadrul utilizării curente şi viitoare a IT.

Acest raport tehnic furnizează îndrumări pentru:

– consilii de conducere;

– manageri care trebuie să lucreze în cadrul autorităţii şi răspunderii stabilite prin guvernanţă;

– consilieri sau cei care acordă asistenţă în guvernanţa organizaţiilor de toate categoriile şi mărimile;

– elaboratori de standarde în domeniul guvernanţei IT şi al managementului IT.

Standardele pot fi achiziţionate în format electronic sau pe hârtie.

Pentru comenzi, vă rugăm să ne contactaţi la:
Serviciul Vânzări-Abonamente
Tel : 021- 316.77.25, Fax : 021- 312.94.88
e-mail : vanzari@asro.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: