Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » Un nou standard privind plăcile de înmatriculare: SR 13078:2016, Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare cu fond retroreflectorizant pentru autovehicule și remorci

Un nou standard privind plăcile de înmatriculare: SR 13078:2016, Vehicule rutiere. Plăci de înmatriculare cu fond retroreflectorizant pentru autovehicule și remorci

Reclame

Prezentul standard se referă la plăcile de înmatriculare cu fond retroreflectorizant destinate autovehiculelor și remorcilor care circulă în zone cu climat temperat. Standardul a fost elaborat inițial în anul 1992 și a fost revizuit în 1996. Această nouă ediție include modificări tehnice impuse de tehnologia actuală de fabricare a plăcilor de înmatriculare cu fond retroreflectorizant.

Standardul cuprinde prevederi privind condițiile tehnice de calitate referitoare la forme, dimensiuni (atât pentru diferite tipuri de plăci de înmatriculare, cât și pentru litere) și simboluri, materialele din care sunt executate plăcile de înmatriculare, proprietățile fotometrice și colorimetrice ale acestora, durabilitatea, dar și rezistența lor la impact și îndoire, la acțiunea temperaturii, apei, combustibilului și la ceții saline.

Standardul cuprinde atât reguli pentru verificarea calității, cât și metode de verificare a calității materialelor, a dimensiunilor, a proprietăților fotometrice și colorimetrice.

De asemenea, sunt precizate și prevederile privind marcarea, ambalarea, depozitarea și transportul plăcilor de înmatriculare astfel ca acestea să-și păstreze caracteristicile tehnice.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: