Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Noutati » SR EN ISO 7438:2016, Materiale metalice. Încercarea la îndoire

SR EN ISO 7438:2016, Materiale metalice. Încercarea la îndoire

Reclame

Acest standard, SR EN ISO 7438:2016, specifică o metodă pentru determinarea capacității de deformare plastică prin îndoire a materialelor metalice.

Acest standard internațional se aplică epruvetelor prelevate din produse metalice, așa cum se specifică în standardele de produs corespunzătoare.

Într-un prim capitol al standardului sunt reprezentate simbolurile utilizate pentru încercarea la îndoire și definițiile și unitățile de măsură.

De asemenea, standardul prezintă principiul metodei utilizate care se concretizează în supunerea unei epruvete cu secțiune circulară, pătrată, dreptunghiulară sau poligonală la o deformare plastică prin îndoire fără inversarea sensului în timpul încercării și cu realizarea deformării până la un anumit unghi.

Standardul cuprinde detalii privind aparatura utilizată (prese sau mașini echipate cu dispozitive specifice) și epruvetele necesare (prelucrarea muchiilor,  lățimi, grosimi, lungimi).

Modul de lucru este descris în detaliu în standard și este completat cu schițe corespunzătoare. În urma efectuării încercării se completează raportul de încercare ce trebuie să cuprindă informațiile prevăzute în standard.

Standardul mai cuprinde și o anexă referitoare la determinarea prin calcul a unghiului de îndoire, α, al unei epruvete sub aplicarea unei forțe, pornind de la măsurarea deplasării dornului.

Standardul se utilizează împreună cu standardele de produs corespunzătoare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: