Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » În luna noiembrie ISO a desfășurat o campanie privind eficiența energetică publicând două broșuri dedicate acestui eveniment: ISO 50001 – Sisteme de management al energiei

În luna noiembrie ISO a desfășurat o campanie privind eficiența energetică publicând două broșuri dedicate acestui eveniment: ISO 50001 – Sisteme de management al energiei

Reclame

Consumul mondial de energie este în creștere. El s-a dublat în ultimii 40 de ani și se estimează o creștere de până la 30 % până în 2030. Producția și utilizarea energiei generează aproximativ două treimi din emisiile de gaze cu efect de seră care sunt cauza predominantă a schimbărilor climatice.

Un sistem de management al energiei ajută organizațiile să-și gestioneze mai bine utilizarea energiei. Acesta presupune dezvoltarea și implementarea unei politici energetice, stabilirea obiectivelor și proiectarea planurilor de acțiune pentru atingerea lor. Acesta poate include implementarea de noi tehnologii eficiente energetic, reducerea pierderilor de energie sau îmbunătățirea proceselor curente pentru a reduce costurile.iso50001

ISO 50001, Sisteme de management al energiei – Cerințe și ghid de utilizare, (adoptat ca standard român cu indicativul SR EN ISO 50001) furnizează organizațiilor un nou cadru pentru dezvoltarea unui sistem de management al energiei efectiv.(click pentru broşură)

ISO și energia

 Standardele internaționale reprezintă consensul asupra soluțiilor concrete și a celor mai bune practici pentru eficiența energetică și energia regenerabilă. Standardele internaționale ajută organizațiile să-și reducă consumul de energie și să adopte tehnologii cu energie regenerabilă.

De asemenea, asigură interoperabilitatea, încurajând trecerea la surse de energie regenerabilă și deschizând piețele pentru inovații care să facă față provocărilor energetice mondiale.

Standardele internaționale ne ajută să ne îndreptăm către „energie accesibilă și curată pentru toți“ unul din obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU din noul program al Organizației Națiunilor Unite pentru îmbunătățirea vieții oamenilor până în 2030.(click pentru broşură)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: