Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » În curând toate autovehiculele și pompele de alimentare vor fi prevăzute simboluri stabilite la nivel european prin standardul SR EN 16942:2017

În curând toate autovehiculele și pompele de alimentare vor fi prevăzute simboluri stabilite la nivel european prin standardul SR EN 16942:2017

Reclame

În contextul intrării în vigoare a  Legii nr. 34/2017 privind instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi care transpune Directiva Europeană 2014/94/UE, Organismul Național de Standardizare, ASRO, a adoptat standardul european EN 16942:2016 ca standard român –  SR EN 16942:2017, Carburanți. Identificarea compatibilității vehiculelor. Reprezentare grafică pentru informarea consumatorului.

Standardul SR EN 16942:2017, Carburanți. Identificarea compatibilității vehiculelor. Reprezentare grafică pentru informarea consumatorului stabilește identificatori armonizați pentru carburanții lichizi și gazoși comercializați. Cerințele acestui standard sunt stabilite pentru a completa informațiile necesare utilizatorilor cu privire la compatibilitatea dintre carburanți și vehiculele introduse pe piață.

Identificatoarele sunt destinate a fi vizualizate la distribuitoarele de carburanți și în punctele de realimentare, pe vehicule, la comercianții de autovehicule și în manualele de utilizare destinate consumatorilor, așa cum se descrie în acest standard.

Carburanții comercializați includ, de exemplu, combustibili derivați din petrol, combustibili sintetici, biocombustibili, gaz natural, gaz petrolier lichefiat, hidrogen și biogaz și amestecuri ale acestora, furnizate pentru aplicații mobile.

Standardul român SR EN 16942:2017, Carburanți. Identificarea compatibilității vehiculelor. Reprezentare grafică pentru informarea consumatorului care adoptă standardul european de mai sus  cuprinde și o anexă națională care stabilește informația furnizată consumatorilor din România cu privire la compatibilitatea dintre vehiculele acestora și combustibilii disponibili la punctele de realimentare și reîncărcare.

Potrivit Legii nr. 34/2017, toate pompele și ajutajele acestora de la toate punctele de realimentare, toate autovehiculele nou introduse pe piață și manualele acestora vor avea aplicate etichete cu simbolurile referitoare la compatibilitatea combustibililor, având drept scop informarea utilizatorilor într-un mod unitar în țările Uniunii Europene. Precizăm că standardul european este aprobat ca standard național în toate statele UE, astfel încât aceleași etichete vor fi aplicate și în aceste țări.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: