Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » A fost publicată versiunea română a standardului SR EN 301 549 V1.1.2:2015, Cerințe de accesibilitate adecvate pentru achizițiile publice ale produselor și serviciilor din Europa din domeniul TIC

A fost publicată versiunea română a standardului SR EN 301 549 V1.1.2:2015, Cerințe de accesibilitate adecvate pentru achizițiile publice ale produselor și serviciilor din Europa din domeniul TIC

Reclame

Acest standard precizează cerințele de accesibilitate funcțională aplicabile produselor și serviciilor TIC, împreună cu o descriere a procedurilor de încercare și cu metodologia de evaluare pentru fiecare cerință de accesibilitate. Acestea sunt abordate într-o formă care este adecvată pentru utilizarea în achizițiile publice din Europa. Acest standard poate fi util și pentru alte scopuri, cum ar fi achizițiile publice în sectorul privat.

Standardul este destinat a fi utilizat ca bază pentru un set de instrumente de achiziții TIC accesibile. El este util în primul rând achizitorilor publici pentru a identifica cerințele pentru achizițiile lor, și, de asemenea, producătorilor pentru a-l utiliza în proiectare și execuție și în procedurile de control al calității.

Standardul conține cerințele funcționale necesare și este un document de referință astfel încât dacă procedurile sunt urmate de diferiți factori, rezultatele încercărilor să fie similare și interpretarea acelor rezultate să fie clară.

Metodologiile de descriere a încercărilor și de evaluare incluse în acest standard sunt elaborate la un nivel de detaliere ridicat, și sunt în conformitate cu ISO/IEC 17007:2009, Evaluarea conformității. Îndrumări pentru redactarea documentelor normative adecvate utilizării în evaluarea conformității astfel încât încercările de conformitate să poată da rezultate concludente.

Natura inerentă a anumitor situații face imposibilă realizarea unor declarații fiabile și definitive conform cărora cerințele de accesibilitate au fost îndeplinite. Prin urmare în această situație, cerințele din acest standard nu se aplică:

  • atunci când produsul este într-o stare de defectare, reparație sau întreținere în cazul în care setul obișnuit de funcții de intrare sau ieșire nu sunt disponibile;
  • în timpul acelor funcții de pornire, oprire și a altor stări tranzitorii, care pot fi realizate fără intervenția utilizatorului.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: