Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » SR EN ISO 10675-1:2017, Examinări nedistructive ale sudurilor. Niveluri de acceptare pentru examinarea radiografică. Partea 1: Oțel, nichel, titan și aliajele acestora

SR EN ISO 10675-1:2017, Examinări nedistructive ale sudurilor. Niveluri de acceptare pentru examinarea radiografică. Partea 1: Oțel, nichel, titan și aliajele acestora

Reclame

Acest standard precizează nivelurile de acceptare pentru indicațiile imperfecțiunilor din sudurile cap la cap ale oțelurilor, nichelului, titanului și aliajelor acestora, detectate prin examinare radiografică. În cazul în care se stabilește printr-un acord, nivelurile de acceptare pot fi aplicate și altor tipuri de suduri sau de materiale.

Nivelurile de acceptare pot fi în relație cu standarde de sudare, standarde de aplicație, specificații sau coduri. Acest standard presupune că examinarea radiografică a fost efectuată în conformitate cu
ISO 17636-1, Examinări nedistructive ale sudurilor. Examinarea radiografică. Partea 1: Tehnici care utilizează radiații X sau gama cu film și cu ISO 17636-2, Examinări nedistructive ale sudurilor. Examinarea radiografică. Partea 2: Tehnici care utilizează radiații X sau gama cu detectori digitali.

Atunci când se verifică dacă o sudură satisface cerințele specificate pentru un nivel de calitate a sudurii, se compară dimensiunile imperfecțiunilor permise de standarde cu dimensiunile indicațiilor evidențiate printr-o radiografiere a sudurii.

Înainte de examinarea radiografică, îmbinările sudate trebuie să fie examinate vizual și evaluate conform standardului ISO 17637, Examinări nedistructive ale sudurilor. Examinarea vizuală a îmbinărilor sudate prin topire.

Standardul SR EN ISO 10675-1:2017cuprinde și trei anexe informative:

  • Anexa A – Ghid referitor la limitele examinării radiografice,
  • Anexa B – Exemple de determinare a procentajului de imperfecțiuni (%),
  • Anexa C – Calcularea sumei suprafețelor acceptabile.

Acest standard, SR EN ISO 10675-1:2017, înlocuiește ediția din 2014 și face parte din patrimoniul comitetului tehnic ASRO/CT 39, Sudare și procedee conexe.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: