Asociaţia de Standardizare din România

Acasă » Uncategorized » SR EN ISO 17635:2017, Examinări nedistructive ale sudurilor. Reguli generale pentru materiale metalice – baza alegerii metodei corespunzătoare de examinare nedistructivă

SR EN ISO 17635:2017, Examinări nedistructive ale sudurilor. Reguli generale pentru materiale metalice – baza alegerii metodei corespunzătoare de examinare nedistructivă

Reclame

Acest standard furnizează îndrumări pentru alegerea metodelor de examinare nedistructivă (END) a sudurilor și evaluarea rezultatelor în cadrul controlului calității. Standardul are ca scop examinarea sudurilor complete și include cerințe pentru examinarea sudurilor prin topire din următoarele materiale, aliaje și combinații ale acestora: oțel, aluminiu, cupru, nichel și titan.

Îndrumările sunt bazate pe cerințele referitoare la calitate, material, grosimea sudurii, procedeul de sudare și volumul examinării.

Standardul mai precizează, de asemenea, și regulile generale și standardele aplicabile pentru diferite tipuri de examinare pentru materiale metalice, atât din punct de vedere metodologic și al nivelurilor de acceptare, cât și din punct de vedere al nivelului de calificare a personalului.

De asemenea, sunt precizate și prevederi privind documentația necesară înainte de examinare (proceduri, plan de examinare) și după examinare (înregistrări, rapoarte de examinare etc.).

SR EN ISO 17635:2017 prevede cerințele pentru alegerea metodelor de examinare pentru diferite tipuri de materiale și tipuri de suduri prin topire. Aceste metode pot fi utilizate singure sau în combinație pentru a obține rezultatul cerut.

În Anexa A din standard este prezentată corelația între nivelurile de calitate și tehnicile de examinare și nivelurile de examinare și nivelurile de acceptare definite de standardele pentru metode de examinare nedistructive.

În Anexa B este prezentată o privire de ansamblu asupra standardelor referitoare la niveluri de calitate, niveluri de acceptare și metode de examinare nedistructive.

Acest standard, SR EN ISO 17635:2017, înlocuiește ediția din 2010 și face parte din patrimoniul comitetului tehnic ASRO/CT 39, Sudare și procedee conexe.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: